Vakmanschap in prefabbeton

Prefabbeton

Beton is bijzonder. Geen ander materiaal ontwikkelde zich zo snel. Hurks ziet de vele mogelijkheden van beton vooral in prefab toepassingen. Zeker in een tijd waarin de vraag naar meer snelle, goedkope en duurzame bouwprocessen groeit.

Van technologie tot montage

Prefab vraagt om specialistische kennis. Hurks heeft daarvoor betontechnologen, constructeurs, tekenaars en werkvoorbereiders in huis. In onze fabrieken produceren we mallen van hout en staal en wapeningen. Project- en productieleiders zorgen voor coördinatie en onze montageploegen zetten de elementen in elkaar.

Feilloos teken- en rekenwerk

Een goed geëngineerd bouwwerk draagt in hoge mate bij aan een zorgvuldige projectuitvoering en een optimale efficiency in de productie. Daarom hechten we veel waarde aan state-of-the-art teken- en rekenwerk. We werken daarvoor nauw samen met de ingenieurs van Hurks delphi engineering.

Rust en eenvoud op de bouwplaats

Een totaal-prefabconcept creëert rust en eenvoud op de bouwplaats. De combinatie van constructieve en architectonische eigenschappen van prefabbeton leiden tot een snel en efficiënt bouwproces. Dat bespaart tijd en dus geld. Met name bij hoogbouw.

Kwaliteit voorop

Om tot de top te blijven behoren, verbeteren wij onszelf voortdurend conform de principes van World Class Manufacturing. Onze certificeringen KOMO, NL BSB, ISO 9001, ISO 14001 en VCA** garanderen de hoogste kwaliteit. We geloven in een geïntegreerde benadering van duurzaamheid in onze projecten. Daarom zijn de toepassing van BRE Global Certification conform BES 6001 en het reduceren van CO2-uitstoot in ons productieproces standaard. De Hurks-brede overstap in 2013 naar 100% Windenergie is hiervan een mooi voorbeeld. Onze Carbon-Footprint wordt jaarlijks gecontroleerd, aantoonbaar in de verificatieverklaring verstrekt door Kiwa.

BIM

Onze projecten worden geëngineerd in 3D en BIM; 'what you see is what you get'. We besturen en controleren het productieproces van begin tot eind vanuit deze 3D/BIM modellen. Hurks won in 2010 en in 2012 de TEKLA Global BIM award voor het beste betonproject.

Alle maatwerk bouwdelen in de fabriek geproduceerd

Constructief beton

 

Complete sandwichelementen

Hurks produceert, levert en monteert complete constructies voor parkeergarages, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en woongebouwen. De sandwichgevelelementen bestaan uit een dragende binnenwand gecombineerd met een gevelblad met beglaasde kozijnen en installaties. Na transport monteren we in één bouwstroom de draag- en gevelconstructie steigerloos in het werk. De bouwtijd is daardoor relatief kort. Ook bij complexe, niet repeterende plattegronden.

Architectonisch beton

 

Elke afwerking en vorm mogelijk

Afwerking, kleur, materiaal en vorm; de mogelijkheden van beton zijn oneindig. Aan de prefabelementen kunnen we elk materiaal toevoegen, denk aan glazen of metalen deeltjes. Baksteenstrips of echte bakstenen, tegels en keramiek geven een klassieke look. Ook met etsen, zandstralen of polijsten kan een bijzondere uitstraling bereikt worden. Met rubberen mallen integreren we zelfs portretten, letters of andere afbeeldingen in beton. Laat uw creativiteit de vrije loop en daag ons uit!

Bekijk ook onze nieuwe revolutie in architectuur; lichtdoorlatend beton oftewel Zospeum.

De mogelijkheden van beton zijn oneindig

Prefabmetselwerk

Vrijheid en flexibiliteit; oneindig variëren

Prefab metselwerk biedt veel vrijheid en flexibiliteit, maar vraagt ook een andere manier van denken. Hurks ontwikkelde hiervoor een werkmethodiek op basis van modulair ontwerpen: de ontwerptool.

Een extreem slanke betonnen constructie

Specials

 

Grenzen verleggen

Gerenommeerde architecten als Callatrava en Ricciotti kozen voor ons High Performance Concrete en Ultra High Performance Concrete om in hun ontwerp een extreem slanke betonnen constructie te realiseren. Bij Hurks zoeken wij voortdurend de grenzen op van het materiaal. Onze kracht komt het beste tot uiting als we als co-designer betrokken zijn.

650 vierkante meter per dag

Meedenken in bouwteamverband

We denken graag al in een vroeg stadium en liefst in bouwteamverband mee, om te onderzoeken hoe we de voordelen van prefabricage optimaal kunnen benutten. Door al tijdens het ontwerp constructieve keuzes te maken, verloopt het realisatieproces efficiënter. Door onze kennis en ervaring zijn we vaak in staat om oplossingen aan te dragen die leiden tot hogere efficiency en een beter eindresultaat. Voor zowel onze opdrachtgevers als de uiteindelijke gebruikers.

Maatwerk

Uiteraard is het altijd mogelijk maatwerk op te nemen. Het is zelfs mogelijk, afhankelijk van de grootte van het project, om van maatwerk 'confectie' te maken. Ketenintegratie is hierbij het sleutelwoord. Van belang is dat de betrokken partijen op basis van gelijkwaardigheid, oplossingsgerichtheid en transparantie, complementair werken aan de realisatie van het project.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze Commercieel Technisch Adviseurs, T + 31 (0)88 134 50 00 of verkoop@hurksprefabbeton.nl. Kijk voor meer adresgegevens bij contact.