Hurks voornemens aandeel huisvesting RIVM/CBG over te dragen aan Strukton

Datum: 02.11.2017

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling is in een vergevorderd stadium zijn aandeel binnen het consortium in het project Huisvesting RIVM/CBG over te dragen aan consortiumpartner Strukton. Dit is in lijn met de strategie van de onderneming om zich toe te leggen op de woning- en utiliteitsbouw en niet meer op complexe contractvormen.

lees verder

Hurks van start met bouw PicusKade

Datum: 19.09.2017

Het team van Hurks is nu echt van start gegaan met de bouw van het prestigieuze (her)ontwikkelingsplan PicusKade in Eindhoven. Op de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein in Eindhoven aan het Eindhovensch Kanaal – het oudste industrieterrein van Eindhoven – is stilaan de bouwplaats in gereedheid gebracht voor deze omvangrijke investering van de opdrachtgevers. Deze week gaat de eerste paal de grond in.

lees verder

De Spakler genomineerd voor UNETO-VNI innovatie Award 2017

Datum: 15.09.2017

De allereerste energieneutrale woontoren van Nederland, ‘De Spakler’ is één van de tien genomineerden voor de UNETO-VNI Innovatie Award 2017. Dit 73-meter hoge gebouw aan de Spaklerweg was eerder bekend als @Home Amstelkwartier en staat in de gelijknamige nieuwe Amsterdamse woonwijk. De prijs is een initiatief van UNETO-VNI en wordt op het lustrum op 27 september a.s. voor de eerst uitgereikt. Stem nu mee!

lees verder

Hurks tekent overeenkomst voor realisatie van Hourglass

Datum: 25.08.2017

Hourglass is een nieuwbouwontwikkeling aan de Parnassusweg op de Amsterdamse Zuidas. Het gaat om een zandlopervormig gebouw van 80 meter hoogte naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff. Hurks bouw & vastgoedontwikkeling neemt de realisatie voor zijn rekening.

lees verder


Overname prefabdivisie Hurks speelt in op internationale groei

Datum: 11.07.2017

EINDHOVEN - Investeringsmaatschappijen HB Capital en Opportunity Partners nemen de industriële bouwcomponenten divisie (€ 120 miljoen omzet, 360 medewerkers) van Hurks Groep over. Die divisie is een wereldwijde koploper en trendsetter in prefab elementen voor woontorens. Zelfstandig en onder een eigen naam zal de onderneming in binnen- en in buitenland nog sterker kunnen groeien.

lees verder

Hurks draagt Bastion Hotel Waalre over aan eigenaar

Datum: 10.07.2017

Op vrijdag 7 juli jl. droeg Hurks bouw & vastgoedontwikkeling het Bastion Hotel Waalre aan de Diepenvoorde over aan de opdrachtgever. Precies volgens planning en naar grote tevredenheid van de opdrachtgever. In de middag hieven Hurks en hotelketen eigenaar Maik Willems gezamenlijk het glas om dit knappe staaltje te vieren. Nog dezelfde avond betrokken de eerste hotelgasten hun kamer.

lees verder

Hurks levert ‘De Spakler’ op aan Amvest

Datum: 06.07.2017

Op donderdag 6 juli heeft Hurks de allereerste energieneutrale woontoren van Nederland opgeleverd aan Amvest. ‘De Spakler’ staat in de nieuwe Amsterdamse woonwijk Amstelkwartier. Het 73 meter hoge gebouw aan de Spaklerweg was eerder bekend als @Home Amstelkwartier en heeft een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. De hoogbouw werd grotendeels in prefab betonelementen opgetrokken. Mede hierdoor bedroeg de bouwtijd slechts 19 maanden.

lees verder

Leidsche Rijn Centrum viert hoogste punt

Datum: 26.06.2017

Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, wordt begin volgend jaar de beste nieuwe plek in Utrecht. Dan staat er in één keer een compleet stadscentrum met meer dan 100 winkels en restaurants, meer dan 750 appartementen en met kantoren, bibliotheek en bioscoop.

lees verder

start. van team Hurks runner up in tender stationsplein zuid in Eindhoven

Datum: 16.06.2017

De tender die de gemeente Eindhoven uitschreef voor een visie en een gebouw aan de centrumzijde van het station is gewonnen door Amvest. Dit plan werd op donderdag 15 juni jl. gepresenteerd. Hoewel teleurgesteld feliciteren we de winnaar. We blijven echter onverminderd trots op ons eigen ontwerp start. (spreek uit: start punt) dat we hierbij graag presenteren.

lees verder

Zijdebalen voorbeeldproject tijdens de Dag van de Architectuur

Datum: 08.06.2017

In het weekend In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017 a.s. viert Nederland de Dag van de Architectuur. In Utrecht draait deze dag om gebouwen, ontwikkelingen en initiatieven met een voorbeeldfunctie. Ons project Zijdebalen is er daar één van. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor één van de rondleidingen.

lees verder

OVT Breda wint BNA Beste gebouw van het jaar 2017

Datum: 22.05.2017

Op 19 mei jl. werd bekend dat het OVT in Breda uitgeroepen is tot winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017. De jury van deze publieksprijs selecteerde de Openbaar Vervoer Terminal uit 113 inzendingen, waarvan er 9 om de titel streden. De jury: “Breda torent boven de andere projecten uit in complexiteit en formaat. Het station voelt als een gebouw waaromheen nog zoveel meer kan ontstaan.”

lees verder

Hurks bouwt 191 vakantiewoningen in Safaripark Beekse Bergen

Datum: 16.05.2017

In opdracht van Libéma gaat Hurks 191 vakantiewoningen realiseren in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het park investeert € 100 miljoen in een nieuw resort op het bestaande recreatiecomplex. In totaal gaat het om 425 vakantiehuizen in de vorm van lodges, safaritenten en boomhutten midden in het Safaripark, waarvan Hurks de eerste fase realiseert. Half juni gaat de uitvoering van start.

lees verder

OVT Breda genomineerd voor Beste gebouw van het Jaar

Datum: 15.05.2917

Het OVT in Breda maakt kans op de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017. De jury van deze publieksprijs heeft de Openbaar Vervoer Terminal die Hurks op 29 juli 2016 aan Prorail opleverde uit 113 inzendingen geselecteerd. In totaal strijden 9 gebouwen om de titel. De winnaar wordt op 19 mei a.s. bekendgemaakt.

lees verder

Twee Hurks-projecten in schijnwerpers tijdens Dag van de Bouw

Datum: 09.05.2017

Op zaterdag 20 mei a.s. is het weer Dag van de Bouw. Voor bouw- en vastgoedondernemingen hèt moment hun projecten aan het publiek te presenteren. Tijdens de 12e editie van dit evenement opent Hurks de bouwpoorten van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht en nieuwbouwproject Zuiderdonk/Liverdonk in het Helmondse Brandevoort. Aanvankelijk was er sprake van dat ook het project Gershwin Brothers op de Zuidas in Amsterdam zou meedoen. Door onvoorziene omstandigheden is dit appartementengebouw teruggetrokken.

lees verder

Hurks levert woningen op in Tilburgse woonwijk Rosmolen

Datum: 05.05.2017

Hurks bouw levert deze week 56 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen op in de Tilburgse woonwijk Rosmolen. In opdracht van de Tilburgse woonstichting Tiwos ontwikkelde en realiseerde Hurks ongeveer de helft van de circa 150 nieuwbouw huur- en koopwoningen die in totaal in Rosmolen ‘nieuwe stijl’ worden gebouwd. De typische Tilburgse arbeiderswijk ging daarbij flink op de schop. De bouw startte mei 2016. Een jaar later worden de woningen nu opgeleverd.

lees verder

Boulevard Zuid opent deuren voor publiek en nieuwe bewoners

Datum: 07.04.2017

Met de opening van de Lidl en de Albert Heijn aan de Heezerweg/Korianderstraat heeft het Eindhovense stadsdeel Stratum deze week het gezicht gekregen waar winkeliers en bewoners al jaren op wachten: het nieuwe wijkwinkelcentrum Boulevard Zuid. Met 6.500 m2 winkeloppervlakte, 64 nieuwe huurappartementen en een passage aan de Heezerweg naar de twee grote supermarkten en 200 gratis parkeerplaatsen is Boulevard Zuid een aantrekkelijk wijkwinkelcentrum met een bovenwijks karakter.

lees verder

Bouw populair Rotterdams project Jaffa verloopt gestaag

Datum: 03.04.2017

In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam realiseert Hurks fase 2B van project Jaffa in Rotterdam. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het project ‘De weg naar Kralingen’ en omvat 62 eengezinswoningen en parkeerplaatsen. Vanwege de beperkte ruimte wordt fase 2B op zijn beurt gefaseerd gebouwd. ‘De weg naar Kralingen’ is aantrekkelijk nieuwbouwproject in een oud-Kralings jasje dat in een oogwenk was verkocht.

lees verder

Na drie jaren van tegenwind boekt Hurks positief resultaat

Datum: 22.03.2017

Hurks groep realiseerde in 2016 geconsolideerde bedrijfsopbrengsten van 291 miljoen euro (netto omzet 315 miljoen). Het geconsolideerde bedrijfsresultaat kwam uit op een fraaie winst van bijna 13 miljoen euro tegenover een verlies van € 4,6 miljoen euro in 2015. Voor 2017 rekenen wij opnieuw op een substantieel resultaat. Deze verwachting is mede gebaseerd op een goed gevulde orderportefeuille en de effecten van de in 2016 aangekondigde herstructurering. Lees de details over 2016 in ons volledige jaarverslag en jaarrekening.

Lees verder

Uitbreiding Raad van Commissarissen Hurks groep

Datum: 17.03.2017

Op 15 maart jl. werd de Raad van Commissarissen van Hurks groep uitgebreid met een vierde commissaris, te weten de heer C.W.J. van Bemmel (66). Cees van Bemmel was van 2005 tot september 2015 directievoorzitter van Van Wijnen Groep N.V.Met zijn benoeming wordt een evenwichtige samenstelling van de RvC gerealiseerd

De huidige Raad van Commissarissen bestaat uit de heer Geert Hurks (52), mevrouw Gianne Hurks (54) en de heer Louis Deterink (67).

Tweede Kamerlid bezoekt nieuwbouwproject Celsius Van der Bildt

Datum: 10.03.2017

Op uitnodiging van CDA Eindhoven bezocht CDA-kamerlid Erik Ronnes op vrijdag 10 maart onder meer het nieuwbouwproject Celsius Van der Bildt van Hurks. Dit project is een ontwikkeling van de Eindhovense woningcorporatie Stichting Sint Trudo.

lees verder

Hurks en Van Wijnen vieren de start bouw van Lorentz met Syntrus Achmea en gemeente Leiden

Datum: 06.03.2017

Vanmiddag vierden Hurks en Van Wijnen de start van de bouw van Lorentz: het eerste project dat in het kader van de totale vernieuwing van het Leidse stationsgebied wordt gerealiseerd. Direct naast station Leiden Centraal gaf wethouder Laudy het startschot door met een graafmachine een blok steen op te graven met daarop de namen van de samenwerkende partijen: Syntrus Achmea Real Estate & Finance, de gemeente Leiden en ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen. Lorentz is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten

lees verder

Bouwteam Bastion Hotel Waalre bereikt de top

Datum: 25.02.2017

In een luttele 88 werkbare dagen van zandvlakte naar een compleet gebouw. Dat lukte het bouwteam van Bastion Hotel Waalre op Park Diepenvoorde. Deze week was het gebouw op hoogte en vrijdag 24 maart jl. werden de dakranden geplaatst. Met de realisatie van het tweede hotel dat Hurks voor de Bastion Groep bouwt, is Park Diepenvoorde gereed. De bouw verloopt volgens plan. Hurks verwacht het hotel september 2017 aan de Bastion Groep op te leveren.

lees verder

Overweldigende belangstelling voor start verkoop laatste fase Zijdebalen

Datum: 20-02-2017

Op zaterdag 18 februari jl. startte in Lakay Eten & Drinken de verkoop van het laatste woonblok (fase IIb) van de nieuwe Utrechtse woonwijk Zijdebalen. Deze omvat 51 stadsappartementen voor de verkoop en 70 huurwoningen die door bouwcombinatie Hurks/Van Wijnen wordt ontwikkeld en gerealiseerd. De start verkoop trok meer dan 500 geïnteresseerden. De belangstelling voor deze laatste fase van Zijdebalen is dus met recht overweldigend te noemen.

lees verder

Eerste paal van Klein Kadoelen is geslagen

Datum: 15-02-2017

De kop is er af voor Klein Kadoelen. De nieuwbouwontwikkeling in Waterlandse sferen die Hurks ontwikkelt en realiseert op het voormalige Kiekensterrein in Amsterdam-Noord. Begin deze week werd de eerste paal op een koude, druilerige dag geslagen. Toch was er alle reden voor vrolijkheid, want alle 21 woningen van fase 1 zijn verkocht.

Lees verder

Hurks en Van Wijnen doen het licht aan in Zijdebalen

Datum: 06.02.2017

Met trots deden Hurks en Van Wijnen als ontwikkelaar en bouwer zaterdagavond het licht aan in Zijdebalen, een nieuwe woonwijk die direct aanhaakt op de Bemuurde Weerd en de binnenstad. De opvallende lichtstralen, die te zien waren in de hele stad, gaven symbolisch de start weer van het tot leven brengen van een nieuw stukje Utrecht.

lees verder

Hurks wint tender kavel 1.1 Hoge Weide

Datum: 01.02.2017

Hurks vastgoedontwikkeling is door Bureau NegenTien namens de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide (Utrecht, Leidsche Rijn). Het betreft een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal.

lees verder

Viering start bouw Leuskenhei

Datum: 27.01.2017

Op donderdag 26 januari 2017 hesen de gemeente Veldhoven, Woonstichting ’thuis, RSZK Zorg Professionals en Hurks de vlaggen om de start bouw van project Leuskenhei te vieren. Het plan in de Veldhovense wijk Heikant- Oost voorziet in drie bouwdelen, bestaande uit 32 zorgeenheden voor psychogeriatrische zorg, 25 sociale huurappartementen en 8 patiobungalows.

lees verder

Hurks bouw viert hoogste punt eerste energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier

Datum: 20.01.2017

Op 17 januari jl. vierde Hurks bouw het bereiken van het hoogste punt van @Home Amstelkwartier. De bouwonderneming deed dat onder meer samen met initiatiefnemers Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling, belegger Amvest en architect Mecanoo. @Home Amstelkwartier staat in de gelijknamige nieuwe stadswijk aan de Amstel en is de eerste energieneutrale woontoren van Nederland. Vanaf het slaan van de eerste paal werd het casco van de woontoren in iets meer dan een jaar gebouwd.

lees verder

Start nieuwbouw RIVM en CBG in voorjaar 2017

Datum: 17.01.2017

Het consortium StruktonHurksHeijmans (SHH) heeft een combinatie van maatregelen uitgewerkt waarmee het ontwerp voor de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) voldoet aan de gestelde trillingseis voor laboratoriumruimten. Deze maatregelen zijn getoetst en ingepast in het ontwerp. Op 16 januari 2017 heeft het Rijksvastgoedbedrijf het aanvangscertificaat (AC) afgegeven. Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten starten in het voorjaar van 2017.

lees verder

Ontwikkelings- en Bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen trapt af in stationsgebied

Datum: 16.01.2017

Eind 2016 kreeg combinatie Hurks-Van Wijnen officieel groen licht voor de bouw van Lorentz. Het eerste project dat in het kader van de totale vernieuwing van het Leidse stationsgebied wordt gerealiseerd. Het verrijst op de locatie van het voormalige ‘Gat van Putte’ direct naast Station Leiden Centraal en omvat kantoren, woningen, winkels, een parkeergarage en een ondergrondse fietsenstalling. Op 9 januari jl. startten de voorbereidende werkzaamheden. De bouw begint begin februari a.s.

lees verder

Verkoop Da Vinci Huis-project DONK 16 van start

Datum: 16.01.2017

‘Startklaar wonen in Beek en Donk’ wordt mogelijk met DONK 16. Onder die noemer start Hurks met de verkoop van 16 Da Vinci Huis tussen- en hoekwoningen aan de noordzijde van de woonwijk ‘De Beekse Akkers’. Bij DONK 16 wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de digitale portal ‘volg je woning’, waarbij koper de ontwikkelingen rond de bouw van hun woning 24/7 kunnen volgen. De verkoop verloopt voorspoedig. Er zijn ondertussen zes woningen verkocht.

lees verder

Hurks start met fase 3A van De Bongerd in Amsterdam-Noord

Datum: 22.12.2016

Deze week plaatste Hurks bouw de eerste elementen van 30 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen in De Bongerd. In opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB) realiseert Hurks nu fase 3A van deze nieuwe woonwijk in moderne tuindorpstijl aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.

lees verder

Eerste paal van Leuskenhei in Veldhoven de grond in

Datum: 16.12.2016

Op 15 december jl. is in Veldhoven de eerste paal van in totaal 271 exemplaren van project Leuskenhei de grond in gegaan. Daarmee is het begin gemaakt van de 61 zorg- en woonappartementen die Hurks bouwt voor Woonstichting 'thuis op basis van een Design & Build (DB) opgave.

lees verder

Hurks start met bouw van exclusieve appartementen Tessel 15

Datum: 05.12.2016

Amsterdam - In samenwerking met Van der Leij bouwprojecten en Twin Peaks Property Care ontwikkelt en realiseert Hurks in de Tesselschadestraat in Amsterdam het high-end appartementengebouw ‘Tessel 15’. Een monumentaal woongebouw met drie appartementen in het zeer exclusieve segment. Behalve een bijzondere uitstraling en centrale ligging nabij het Vondelpark heeft het voormalige woonhuis een rijke historie.

lees verder

Wij bouwen Brandevoort viert start bouw Zuiderdonk en Schrijvershoeve

Datum: 02.12.2016

Op vrijdag 2 december a.s. viert Wij bouwen brandevoort in ’t BrandPunt in Helmond de start van de bouw van in totaal 74 huizen in maar liefst twee Brandevoortse buurten. Hierbij gaat het om koophuizen en huurwoningen in de vrije sector. Ongeveer 50 van die woningen komen in de nieuwe buurt ‘Zuiderdonk’ (Liverdonk). De rest in Schrijvershoeve (Stepekolk).

lees verder

Hurks start met verkoop van Klein Kadoelen in Amsterdam Noord

Datum: 24.11.2016

Op zaterdag 26 november a.s. start bij Undercurrent op het creatieve NDSM-terrein aan de Papaverweg 265 in Amsterdam de verkoop van Klein Kadoelen. Een nieuwbouwontwikkeling van 48 grondgebonden woningen die Hurks bouw aan de Landsmeerderdijk op het voormalige Kiekensterrein in Amsterdam Noord gaat realiseren. De belangstelling is groot. 650 geïnteresseerden schreven zich al in voor de start verkoop.

lees verder

Hurks en Kuijpers starten energieneutrale nieuwbouw PULSE voor TU Delft

Datum: 03.10.2016

Komende week starten bouwpartners Hurks en technisch dienstverlener Kuijpers met de realisatie van gebouw PULSE voor de Technische Universiteit Delft. Hiermee breidt de universiteit zijn onderwijscapaciteit uit met een interfacultair onderwijscentrum. Uniek aan de nieuwbouw is het gelijkstroomnetwerk, dat in de toekomst de overstap naar ‘smart grids’ faciliteert. Ector Hoogstad Architecten ontwierp het energieneutrale gebouw dat naar verwachting medio 2017 door bouwcombinatie Hurks-Kuijpers wordt opgeleverd. 

lees verder

Overeenkomst voor 35 Liverdonk-woningen in Brandevoort ondertekend

Datum: 23.09.2016

Onlangs ondertekenden ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks – Adriaans Bouwgroep en Delta Lloyd Vastgoed een overeenkomst voor de bouw van 35 woningen in de nieuwe buurt Liverdonk in Brandevoort, Helmond. Nu alle partijen hun handtekening hebben gezet, kan de bouw  in oktober 2016 van start gaan.

lees verder

Feestelijke eerste paal van Bastion Hotel Waalre  

Datum: 19.09.2016

Waalre – Vandaag wordt op Park Diepenvoorde de eerste paal van het Bastion Hotel Waalre geboord. Dat gebeurt op feestelijke wijze op de laatste vrije bouwkavel van Park Diepenvoorde: het kantorenpark dat Hurks in zijn geheel ontwikkelde en realiseerde. Met de realisatie van dit tweede hotel dat Hurks voor de Bastion Groep bouwt, is Park Diepenvoorde gereed. Hurks verwacht het hotel september 2017 aan de Bastion Groep op te leveren.

lees verder

Verkoop van 74 koopappartementen in Kanaleneiland van start

Datum: 14.09.2016

Utrecht – Na de zeer succesvolle pre-sale van 23 juli tot 25 augustus jl., startte Hurks op zaterdag 3  september met de verkoop van 74 koopappartementen in Kanaleneiland Noord Noord (KENN) in Utrecht. Het gaat om woningen die deel uitmaken van een bestaand appartementengebouw dat grootschalig wordt gerenoveerd. De start verkoop, waarbij ook modelwoningen kunnen worden bezocht, resulteerde ondertussen in 59 reserveringen en 15 opties, waarmee alle woningen zijn gereserveerd dan wel geopteerd. Een bijzonder mooi resultaat.

lees verder

 

Hurks start met bouw van nieuwe Celsiusbuurt voor Sint Trudo

Datum: 01.09.2016

Op 5 september a.s. start Hurks met de bouw van Celsius Van der Bildt: de eerste fase van de nieuwe Celsiusbuurt in Woensel-West. Dit eerste deelproject rond het Celsiusplein omvat 63 grondgebonden woningen en 34 loftappartementen boven 22 bedrijfsruimten. Celsius Van der Bildt is een ontwikkeling van Stichting Sint Trudo die in zijn geheel door Hurks wordt gerealiseerd.

lees verder

Resultaten Hurks groep 2015

Datum: 05-08-2016

Hurks groep realiseerde in 2015 een geconsolideerde omzet van 240 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat laat een verlies zien van 4,6 miljoen dat o.a. is toe te schrijven aan een na-ijleffect op de OV-terminal in Breda en het faillissement van Imtech op één van onze projecten.

lees meer

OV-Terminal Breda opgeleverd

Datum: 29.07.2016

Vandaag is het bouwgebied van OV-Terminal Breda door de bouwcombinatie Ballast Nedam – Hurks opgeleverd aan ProRail. In opdracht van de gemeente Breda, NS en Prorail realiseerde de bouwcombinatie een ultramodern, hoogwaardig transportknooppunt en verblijfsruimte. Op zeven sporen en naast drie perrons stoppen zestien treinen per uur, waaronder vier HSL-shuttles. Het busperron biedt plaats aan twintig bussen.

lees verder

Hurks start met pre-sale van 74 koopappartementen in Kanaleneiland

Datum: 22.07.2016

Op zaterdag 23 juli a.s. start in restaurant KANTIEN aan de Ravellaan 96 in Utrecht de pre-sale van 74 koopappartementen in Kanaleneiland Noord Noord (KENN). De appartementen maken deel uit van een bestaand appartementengebouw dat grootschalig wordt gerenoveerd. Bijzonder is dat de koper kan kiezen uit drie koopvormen: casco-oplevering, een woning met een basispakket of een upgrade-pakket. De prijzen beginnen bij 88.000 tot 163.250 euro v.o.n.

lees verder

Hurks start bouw van huur- en koopwoningen in Tilburgse woonwijk Rosmolen

Datum: 22.07.2016

Hurks is gestart met de bouw van 56 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen in de Tilburgse woonwijk Rosmolen. Eind vorig jaar tekenden de Tilburgse woonstichting Tiwos en Hurks een samenwerkingsovereenkomst voor de herstructurering van deze Tilburgse woonwijk. Hurks ontwikkelt en realiseert ongeveer de helft van de circa 150 nieuwbouw huur- en koopwoningen die in totaal in Rosmolen ‘nieuwe stijl’ worden gebouwd. Het gaat om huurwoningen in de sociale sector en koopwoningen in een betaalbare prijsklasse tot circa 220.000 euro v.o.n. die ondertussen op één na zijn verkocht.

lees verder

Start bouw RIVM en CBG in Utrecht uitgesteld

Datum: 08.07.2016

De bouw van de nieuwe huisvesting voor RIVM en CBG start minimaal anderhalf jaar later dan gepland. Het ontwerp voor de nieuwbouw voldoet op dit moment nog niet aan de gestelde trillingseis voor laboratoriumruimten. De verwachting is dat dit najaar bekend is welke maatregelen door het consortium SHH moeten worden genomen om dit op te lossen.

lees verder

Hurks wint Benelux BIM Award met London City Island

Datum: 29.06.2016

Hurks Prefabbeton en Delphi engineering hebben wederom de Construsoft BIM Award gewonnen. Ditmaal met het project London City Island (LCI) in de categorie commerciële projecten. London City Island is een van de vier Londense gebiedsontwikkelingen die Hurks momenteel in opdracht van de Ballymore Group realiseert. 

lees verder

Start verkoop Zijdebalen fase IIa te Utrecht

Datum: 17.06.2016

Op zaterdag 18 juni a.s. start de verkoop van fase IIa van Zijdebalen. Deze omvat 11 luxe herenhuizen en 12 riante stadsappartementen nabij het historische centrum van Utrecht. Geïnteresseerden zijn van 11.00 – 14.00 uur welkom in restaurant LaKay eten & drinken (Goeman Borgesiuslaan 77) in Utrecht.

lees verder

Stenen verdedigingstoren op Zijdebalen ‘een archeologische vondst van betekenis’

Datum: 13.06.2016

Op het terrein van Zijdebalen aan de Zeedijk in Utrecht is een zeer bijzondere archeologische vondst gedaan. Zo interessant dat de opgraving op 13 juni jl. aan de pers en andere geïnteresseerden werd gepresenteerd en toegelicht.  Archeologen troffen onder meer de resten aan van een middeleeuwse verdedigingstoren in Bemuurde Weert. Deze middeleeuwse toren stond op de noordwesthoek van deze vroegere voorstad. 

lees verder

Startsein bouw ultramoderne fabriek voor Danone Nutricia in Cuijk

Datum: 09.06.2016

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek (onderdeel van Friso Bouwgroep) is samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch als bouwcombinatie aangesteld. Gistermiddag (9 juni jl.) gaf Danone Nutricia samen met Friso-Hurks het startsein voor de nieuwbouw van ruim 49.000 m2 bvo. Het project, een investering van 240 miljoen euro is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit. Eind 2017 zal de nieuwe fabriek operationeel zijn en zal hij voor meer dan tachtig landen babyvoeding, onder andere Nutrilon en Aptamil produceren.

lees meer

Blixembosch Buiten organiseert happening voor toekomstige bewoners

Datum: 07.06.2016

VOF Blixembosch Buiten, een samenwerking tussen BPD en Hurks, organiseerde op maandag 6 juni jl. een happening voor de toekomstige bewoners en relaties. Tijdens deze zonovergoten middag konden genodigden een kijkje nemen in een aantal in aanbouw zijnde woningen. Daarna vond een ‘spetterend feestelijk moment' plaats met aansluitend een informele borrel.

lees verder

Zijdebalen bereikt hoogste punt

Datum: 04.06.2016

Vandaag bereikte fase I van Zijdebalen het hoogste punt: het binnenstedelijke project dat bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen ontwikkelt en realiseert nabij de historische binnenstad van Utrecht. Deze gebeurtenis werd gevierd met de mensen die het maken en de directies van Hurks en Van Wijnen. Arjan van Meijeren, adjunct-directeur projectontwikkeling van Van Wijnen , sprak een woord waar vooral trots in doorklonk.

lees meer

Hurks zet de poorten open tijdens 11e Dag van de Bouw

Datum: 01.06.2016

Op zaterdag 4 juni a.s. vindt de 11e editie plaats van de Dag van de Bouw. Voor bouw- en vastgoedondernemingen een mooi moment hun onder handen werken aan het publiek te presenteren. Hurks doet dit jaar mee met twee projecten: Zijdebalen in Utrecht en @Home Amstelkwartier in Amsterdam. Kom vooral een kijkje nemen. De poorten staan van 10.00 tot 16.00 uur voor iedereen uur wijd open!

lees verder

Reinier de Graaf Gasthuis genomineerd voor architectuurprijs

Datum: 27.05.2016

Met een knal en confetti werd het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft eind vorig jaar geopend. Toen al viel de bouwcombinatie Hurks – Kuijpers lovende woorden ten deel. Naar nu blijkt kunnen we nog een veer op onze hoed bijsteken. De nieuwbouw van het Renier de Graaf is genomineerd voor de Hedy d’Ancona Architectuurprijs voor voorbeeldstellende zorgarchitectuur. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 juni a.s.

lees verder

Hurks verzorgt nieuwbouw en renovatie Ikazia Ziekenhuis

Datum: 13.05.2016

Om ook in de toekomst aan de zorgvraag te voldoen en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden gaat het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam verbouwen. Hurks heeft opdracht gekregen voor de renovatie van een aantal gedateerde afdelingen en de realisatie van de nieuwbouw. In totaal gaat het om 3.400 m2 renovatie en circa 7.400 m2 nieuwbouw. Daarvoor zal eerst een bestaand gedeelte worden gesloopt, waarna het nieuwe en grotere gebouw zal verrijzen. 

lees verder

Officiële handeling nieuwbouw Boulevard Zuid

Datum: 11.05.2016

Op 10 mei jl. is op ludieke wijze de officiële handeling van het project Boulevard Zuid in Eindhoven gevierd. De contouren van de nieuwbouw zijn ondertussen goed zichtbaar en de bestaande winkels aan de Heezerweg zijn vernieuwd. Voor de ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Van Schijndel, Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl alle reden om samen met betrokkenen en direct omwonenden op feestelijke wijze daar bij stil te staan. 

lees meer

Hurks feliciteert Oranje-Zwart met derde kampioenstitel op een rij

Datum: 09.05.2016

Een dubbel kampioensfeest vandaag in Eindhoven en tweemaal plezier bij Hurks. Niet alleen werd PSV gisteren na een bloedstollend duel kampioen: ook het hockeyteam van Oranje-Zwart kon weer een landskampioenstitel bijschrijven: voor de derde keer op rij! Als actieve sponsor is Hurks daar natuurlijk enorm verguld mee. We feliciteren de ploeg van coach Michel van den Heuvel hartelijk met dit fantastische resultaat.

lees verder

Eerste energieneutrale woontoren van Nederland in aanbouw

Datum: 13.04.2016

Op 13 april plaatste oud-minister en huidig Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen een ‘eerste’ gevelelement van Nederlands eerste energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier in de nieuwe Amsterdamse woonwijk Amstelkwartier. Met name de toepassing van zonnepanelen op een dergelijke woontoren is bijzonder, aangezien deze deels op de gevel worden geplaatst. De initiatiefnemers voor de ontwikkeling zijn projectontwikkelaar Lingotto, Hurks vastgoedontwikkeling en APF International. 

lees verder

Doorbraak in de bouw door breed gedragen basisafspraken BIM

Datum: 12.04.2016

Veertien partijen uit de bouw hebben op uitnodiging van BuildingSMART basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van informatiemodellen, gebaseerd op praktijkervaringen. Door dezelfde taal te spreken, kan de Nederlandse bouwsector namelijk snel BIM laten renderen. Het doel van deze breed gedragen basisafspraken is dan ook: consistente en betrouwbare informatie op een efficiënte en effectieve wijze uitwisselen in de keten. Geen nieuw initiatief, maar een collectieve onderstreping van bestaande afspraken. De initiatiefnemers nodigen alle partijen in de Nederlandse bouwsector uit om zich aan te sluiten.

lees meer

Combinatie Hurks Van Wijnen ontwikkelt en bouwt De Lorentz in Leiden

Datum: 18.03.2016

Onlangs publiceerde de Gemeente Leiden het bestemmingsplan van ‘De Lorentz.’ Het eerste nieuwbouwproject in de totale herontwikkeling van het Leidse stationsgebied. Een multifunctioneel gebouw dat Hurks ontwikkelt en bouwt in combinatie met Van Wijnen. Dit 50.000 mtellende complex tegenover het station omvat onder meer ruimte voor retail, kantoren, en huurappartementen. Afnemer is Syntrus Achmea Real Estate en Finance (SAREF). Een partij waarmee een turnkey overeenkomst is afsloten. 

lees verder

Eerste paal van ‘Gershwin Brothers’ geslagen

Datum: 11.03.2016

Op 10 maart jl. is op de Amsterdamse Zuidas de eerste paal van project ‘Gershwin Brothers’ geslagen. Gershwin Brothers omvat de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Hurks realiseert dit ontwikkelingsinitiatief in opdracht van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. 

lees verder

Hurks verbouwt Centrum voor Geboorte & Gezin van Elkerliek Ziekenhuis

Datum: 24.02.2016

Na de oplevering van het nieuwe OK-complex en de renovatie van de naastgelegen intensive Care en Centrale Sterilisatieafdeling van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, gaat Hurks nu aan de slag met de verbouwing van het Centrum voor Geboorte & Gezin. Deze start in februari en voltrekt zich tot december 2016 in vier fasen. 

lees verder

Nieuwbouw van ‘De weg naar Kralingen’ gegund aan Hurks

Datum: 24.02.2016

In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam gaat Hurks fase 2B van project Jaffa in Rotterdam realiseren. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het project ‘De weg naar Kralingen’ en omvat 62 eengezinswoningen en parkeerplaatsen. ‘De weg naar Kralingen’ combineert de oude glorie van de historische wijk Kralingen met nieuwbouw en ligt nabij winkels en het groen van de Kralingse Plas.

lees verder

Nieuwbouw faculteit Technische Natuurwetenschappen opgeleverd aan TU Delft

Datum: 04.02.2016

Sinds vandaag is de TU Delft een nieuw faculteitsgebouw rijker, namelijk die van Technische Natuurwetenschappen. Bouwcombinatie Hurks-Kuijpers/ULC en Waldner (labinrichting) sloot met de oplevering aan de Technische Universiteit een bouwfase af van iets meer dan anderhalf jaar. De realisatie van de nieuwbouw is een belangrijke stap in de vastgoedstrategie van de TU Delft.

lees meer

Hurks en de Alliantie tekenen voor tweede fase Buiksloterham&Co

Datum: 02.02.2016

In navolging van een eerdere opdracht voor Cityplot Buiksloterham&Co van woningcorporatie de Alliantie, tekenden Hurks en de Alliantie ook voor fase 2 van dit Amsterdamse project. Het gaat om de realisatie van totaal 125 appartementen met algemene ruimtes verdeeld over 3 bouwblokken. 

lees verder

Prefab studentenhuisvesting TU/e nadert hoogste punt

Datum: 22.01.2016

Op de kop af 82 dagen na de montagestart bereikt de studentenhuisvesting TU/e vandaag het hoogste punt van de volledig in prefab elementen opgetrokken hoogbouw voor de TU/e campus in Eindhoven. De woontoren van 14 lagen werd ontwikkeld en gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf.

lees verder

Kanaleneiland Noord Noord: een transformatie-/renovatiewerk met vele gezichten

Datum: 20.01.2016

Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan met als doel acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk met een combinatie van sociale huur met vrije sector huur en koop. Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken van Kanaleneiland Noord Noord op. In februari start het groot onderhoud van het derde blok van in totaal acht woonblokken.

lees meer

Tiwos en Hurks tekenen samenwerkingsovereenkomst Rosmolen in Tilburg

Datum: 14.01.2016

Onlangs tekenden de Tilburgse Woningcorporatie Tiwos en Hurks een samenwerkingsovereenkomst voor de herstructurering van de Tilburgse woonwijk Rosmolen. Het gaat om de ontwikkeling en realisatie van 56 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen. Dat is de ongeveer de helft van de circa 150 nieuwbouw huur- en koopwoningen die in totaal in Rosmolen worden gebouwd. Om plaats te maken voor Rosmolen ‘nieuwe stijl’ werden eerder 230 sociale huurwoningen van de woningcorporaties Tiwos en WonenBreburg gesloopt.

lees verder

Feestelijke aftrap van 100 jaar Hurks

Datum: 06.01.2016

Met een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in het Parktheater in Eindhoven trapte Hurks gisteren een bijzonder jubileumjaar af. Samen met de familie Hurks, de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur, medewerkers en collega’s vierde onze onderneming dit prille jaar voor het eerst haar 100-jarige bestaan. Een eeuw lang pionieren en ondernemen als bouwer, toeleverancier en vormgever van de openbare ruimte. Een mooie gelegenheid om behalve de medewerkers de familie Hurks te bedanken voor hun jarenlange inzet en grote betrokkenheid.

lees verder

Beheer Brouwershoff / Maarsen groep en Hurks ondertekenen overeenkomst Gershwin Brothers

Datum: 17.12.2015

Beheer Brouwershoff / Maarsen groep en Hurks hebben deze week hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van appartementencomplex Gershwin Brothers aan de Amsterdamse Zuidas. Het gaat om de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Het plan is onderdeel van de Zuidas (deelgebied Gershwin) met royale ruimte voor wonen, werken én verblijven. De opdracht werd aan Hurks gegund op basis van het beste plan van aanpak en de meest interessante optimalisatievoorstellen.

lees verder

Hurks eerste Nederlandse gevelbouwer met Engelse Q-mark certificering

Datum: 16.12.2015

Omdat Hurks geveltechniek zeer actief is op de Engelse markt, startte de gevelbouwer twee maanden geleden een zogenaamd Q-mark certificeringstraject voor het maken en leveren van inbraakwerende puien volgens de zogenaamde PAS24-norm, nodig voor de Engelse SBD-eisen (Secure By Design). Nu de testen en de audit succesvol zijn verlopen en de laatste benodigde documenten zijn ingediend, kan  Hurks geveltechniek zich het eerste Q-mark gecertificeerde gevelbouwbedrijf van Nederland noemen.

lees verder

Bouwinvest, Hurks en Van Wijnen tekenen voor 123 woningen in Zijdebalen

11.12.2015

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, een koopovereenkomst getekend met Hurks en Van Wijnen voor de afname van 123 vrije sector huurwoningen in fase 3 en 4 van het project Zijdebalen in Utrecht. Vorig jaar kocht Bouwinvest al 177 vrije sector huurwoningen in hetzelfde project. De gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed wordt daarmee afnemer van 300 van de bijna 500 woningen in Zijdebalen.

lees verder

Uitbreiding Raad van Commissarissen Hurks

Datum: 04.12.2015

Deze week zijn drie nieuwe commissarissen benoemd bij Hurks. De heer Geert Hurks (51), mevrouw Gianne Hurks (53) en de heer Louis Deterink (66). De heer Geert Hurks was van 2000 tot dit najaar voorzitter Raad van Bestuur van Hurks groep. Mevrouw Gianne Hurks is directeur Hurks Investments, een investeringsmaatschappij van de familie Hurks, die investeert in onroerend goed, deelnemingen en beleggingen. Beiden zijn tevens aandeelhouder en zullen via dit commissariaat hun kennis, ervaring en netwerk inbrengen alsmede het familiekarakter van Hurks borgen. 

lees verder

Nieuwe Director Finance & Control en Legal Counsel voor Hurks

Datum: 26 november 2015

Per 1 januari 2016 start Camiel de Vries (39) als Director Finance & Control. Hij zal de control-functie binnen Hurks verder professionaliseren en optimaliseren. Daarnaast zal hij zich bezighouden met o.a. kansen- en risicomanagement, optimalisatie van de financiële en fiscale positie en overlegpartner zijn van banken en kredietverzekeraars.

Roel Middeldorp (42) start per 1 januari als Legal Counsel (bedrijfsjurist). Hij wordt binnen Hurks het juridisch aanspreekpunt en zal zich proactief gaan bezighouden met tenders, projecten, transacties en vennootschappelijke aangelegenheden.

lees verder

Hurks tekent intentieovereenkomst voor nieuwe gebiedsontwikkelingen Londen

Datum: 24 november 2015

Vandaag tekenden Hurks bestuursvoorzitter William Bontes en COO Paul Born samen met CEO Sean Mulryan en managing director John Mulryan van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore een intentieovereenkomst voor de productie en levering van de complete prefab betonnen gebouwen voor de Londense gebiedsontwikkelingen London City Island (LCI), Royal Wharf, Leamouth South en Brentford. Het gaat om een verregaande samenwerking bij vier grootschalige gebiedsontwikkelingen, bestaande uit woningen, promenades, horeca, winkels en groen op relatief korte afstand van het Londense zakencentrum.

lees verder

Aanzienlijke uitbreiding productiecapaciteit Hurks geveltechniek

Datum: 19.11.2015

Op het terrein aan De Run waar Hurks geveltechniek sinds 2010 gevestigd is, gaat Hurks flink uitbreiden. Naast een verdubbeling van de oppervlakte van het buitenterrein komt er in het verlengde van de huidige fabriek ca. 2.000 m2 fabrieksruimte bij.

lees verder

Reinier de Graaf Gasthuis met een knal en confetti geopend

Datum: 12.11.2015

Op 12 november jl. werd het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft officieel geopend: één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Dit gebeurde in opperbeste stemming en onder het toeziend oog van een grote schare medewerkers, artsen, relaties, partners en toeleveranciers. Er is dan ook een behoorlijke klus geklaard. Slechts 28 maanden na het slaan van de eerste paal, rondden de opdrachtgever en de bouwcombinatie dit bijzondere project af. Centraal stond ‘verbondenheid’. In de allereerste plaats tussen de patiënt en zorgverleners en daarna met alle partijen die de nieuwbouw mogelijkheid maakten. Verbondenheid die ook tijdens de opening voelbaar was. 

lees verder

Hoogste BREEAM-certificaat (outstanding) voor RIVM/CBG

Datum: 09.11.2015

Voor het eerst is het een Publiek Private Samenwerking (PPS) gelukt om voor een gebouw in Nederland een BREEAM-duurzaamheidscertificaat op het hoogste niveau (Outstanding) te behalen. Het certificaat is behaald voor het ontwerp van de toekomstige huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het project is in handen van het consortium Strukton, Hurks en Heijmans en wordt gebouwd in het Utrecht Science Park. De bouw start dit jaar nog en wordt in 2018 opgeleverd.

lees verder

Aan de Kei bereikt hoogste punt

Datum: 30.10.2015

De bouw van het nieuwe woon- en winkelhart Aan de Kei van Valkenburg aan de Geul is in volle gang. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Een mijlpaal die 30 oktober jl. werd gevierd op de bouwplaats. 

lees verder

Bouwcombinatie Hurks-Slokker levert onderbouw Leidsche Rijn Centrum op

Datum: 28.10.2015

Op 17 oktober jl. leverde Bouwcombinatie Hurks-Slokker vof bouwdeel a van 30.000 m2 van perceel 1 al op. Vandaag volgt nog eens 25.000 m2 van bouwdeel b. Het gaat om een ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel en goederenlift, alsmede een parkeergarage die samen de onderbouw vormen van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. De opdracht van LRC BV – een samenwerking tussen a.s.r. vastgoedontwikkeling en Vesteda – vormt de basis van de bovenbouw van het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Een deel daarvan, perceel 3, bestaat uit ca. 45.000 m2 kantoren, woningen en winkels en wordt eveneens door bouwcombinatie Hurks-Slokker gerealiseerd. De oplevering verliep volgens plan ten overstaan van een zeer tevreden opdrachtgever.

lees verder

 

Hurks viert start eerst fase Bocage

Datum: 23.10.2015

Vandaag gaven wethouder Jac Dijcks, directeur Erik Leijten van Hurks en de eerste kopers  op feestelijke wijze het startschot voor de eerste fase van woningbouwproject ‘Bocage ’ in de Limburgse gemeente Echt-Susteren. De eerste woningen worden in 2016 opgeleverd. In totaal zullen er circa 215 nieuwbouwwoningen worden gebouwd, inclusief zelfbouwkavels.

lees verder

Lingotto, Hurks en APF bouwen energieneutrale woontoren

Datum: 20.10.2015

Eind oktober start de bouw van @Home Amstelkwartier: een 73 meter hoge energieneutrale woontoren met 160 huurappartementen aan de Amstel in Amsterdam. De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van deze woontoren zijn Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. In oktober 2013 wonnen deze partijen met dit bijzondere concept de tender die de gemeente Amsterdam voor de locatie uitschreef: de eerste energieneutrale woontoren van Nederland. De realisatie is in handen van Hurks bouw, die het gebouw over anderhalf jaar zal opleveren aan Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund. Het grootste deel van de appartementen bevindt zich in het, in Amsterdam felbegeerde, middensegment.

lees verder

Rick van Heumen benoemd tot algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling Utiliteit

Datum: 07.10.2015

Sinds 1 oktober jl. bekleedt Rick van Heumen MRE (56) de nieuwe functie van algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling Utiliteit. Vanuit deze functie zal Rick vorm geven aan de verdere integratie en uitbouw van de disciplines vastgoedontwikkeling en bouw in de utilitaire markt, zodat Hurks zich in dit segment stevig kan positioneren. 

lees verder

Hurks heropent Tilburgse prefabbetonfabriek

Datum: 01.10.2015

Door het succes van onze activiteiten in Engeland en om aan de vraag van opdrachtgevers in de Engelse, Belgische, Franse en Nederlandse markt te kunnen voorzien, heropent Hurks de betonfabriek aan de Ledeboerstraat in Tilburg. Deze productielocatie zal geheel opnieuw en zo efficiënt mogelijk worden ingericht. De betonfabriek zal aan circa vijftig nieuwe medewerkers werkgelegenheid bieden. Doel is het eerste betonelement in januari 2016 te storten.

lees verder

Hurks retail bouwt nieuwe Bert Story BMW / Mini-showroom te Nijmegen

Datum: 25.09.2015

Begin deze week bekrachtigden opdrachtgever Zagato BV en Hurks retail & onderhoud de bouwteamovereenkomst voor de realisatie van een nieuwe Bert Story-vestiging met een BMW / Mini showroom en werkplaats te Nijmegen.

lees verder

Hurks en Van Wijnen vieren de start realisatie eerste fase Zijdebalen

Datum: 23.09.2015

Vandaag vieren Hurks, Van Wijnen, de gemeente Utrecht en Bouwinvest samen met hun relaties en toekomstige bewoners de officiële start realisatie van de nieuwe woonwijk Zijdebalen. Een succesvolle samenwerking die zij bekronen met een feestelijke bouwhandeling. In 2014 kochten Hurks en Van Wijnen dit vastgelopen binnenstedelijke project gezamenlijk aan en trokken het vervolgens definitief vlot. Zijdebalen omvat in totaal bijna 500 woningen. De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart. Fase 1 bestaat uit twee woonblokken van 235 woningen en twee verdiepte stallingsgarages met 206 parkeerplaatsen. Omdat de verkoop van fase 1 succesvol is verlopen, zal fase 2 versneld worden ontwikkeld.

lees verder

Geert Hurks treedt terug als voorzitter Raad van Bestuur Hurks groep

Datum: 17 september 2015

Geert Hurks treedt, na vijftien jaar deze functie te hebben vervuld, terug als voorzitter Raad van Bestuur van Hurks groep om per 1 januari 2016 toe te treden tot de Raad van Commissarissen. De aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Hurks groep zijn Geert Hurks zeer erkentelijk voor zijn grote bijdragen aan de onderneming gedurende zijn 23-jarige dienstverband en zijn zeer verheugd dat zijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar blijven voor de onderneming. 

lees verder

Centrum Waddinxveen ontvangt als eerste retailontwikkeling een 4 sterren BREEAM-NL oplevercertificaat

09.09.2015

Op 8 september jl. kreeg a.s.r. vastgoed ontwikkeling een BREEAM NL 4 sterren oplevercertificaat voor Centrum Waddinxveen uitgereikt uit handen van Esther Ruijgvoorn, BREEAM Assessor van MAT25. Centrum Waddinxveen is hiermee de eerste retailontwikkeling die voor het oplevercertificaat de score ‘Excellent’ heeft weten te behalen. Bouwcombinatie Hurks-Slokker, WKO-exploitant Unica en eigenaar Altera Vastgoed namen het certificaat eveneens in ontvangst. 

lees verder

Hurks bouwt nieuwe vleugel en restaureert hoofdkantoor van Shell

Datum: 01.09.2015

Na de afronding van de engineeringsfase, start nu de uitvoeringsfase van de nieuwe laboratoriumvleugel L-Oost van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) in Amsterdam-Noord. Een Design & Build-opdracht met veel nadruk op de Shell-speerpunten Health, Safety, Security & Environment, die innovatiecentra- en laboratoria-specialist Hurks voor zijn rekening neemt. Eerder rondde Hurks de voorbereidende werkzaamheden af. Deze opdracht behelsde de ontvlechting van het bestaande en te slopen gebouw L-Oost. Ondertussen ontving Hurks ook een contract voor de gefaseerde gevel- en dakrestauratie van het Haagse hoofdkantoor: de derde Shell-opdracht op een rij.

lees verder

Eerste rang tijdens SAIL Amsterdam op Kop Grasweg

Datum: 28.08.2015

Vijf dagen lang was SAIL Amsterdam het nautische middelpunt van de wereld. Bijna 2,3 miljoen bezoekers vergaapten zich aan Tall Ships, optredens en genoten van de sfeer. Ook Hurks was er bij op 19 augustus jl. en hoe! Op een zonovergoten locatie aan de Kop Grasweg hadden ruim 200 genodigden van Hurks, woningcorporatie de Alliantie en ontwikkelaar/investeerder Amvest - onze partners op deze locatie - een uitstekend zicht over het IJ en de SAIL-in parade. Het wachten is nu op de volgende editie over vijf jaar!

lees verder

Hurks krijgt opnieuw grote prefab opdrachten op Londense toplocaties

Datum: 28.08.2015

Behalve op London City Island  – een A-locatie in de Engelse hoofdstad waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan vier prefab torens – gaat Hurks aan de slag met Royal Wharf. Een volgende Londense gebiedsontwikkeling aan de Theems-oevers van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore. 

lees verder

Hurks benoemt Vivienne Klaassen als algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling

Datum: 27 augustus 2015

Per 1 september a.s. bekleedt Vivienne Klaassen (51) de nieuwe functie van algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling. Zij zal leiding geven aan de integratie tussen de disciplines bouw en vastgoedontwikkeling zodat nog adequater antwoord kan worden gegeven op ontwikkelingen in de woonmarkt.

lees verder

Hurks timmert aan de weg in Amsterdam-Noord

Datum: 11.08.2015

In opdracht van projectontwikkelaar ODB realiseert Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks bouw Almere 49 hofwoningen in De Bongerd. Een wijk in moderne tuindorpstijl in Amsterdam-Noord. Parallel aan deze duurzame Da Vinci Huis woningen realiseert de bouwcombinatie een supermarkt met daarboven 42 traditioneel gebouwde appartementen. Even verderop gaat Hurks aan de slag in het gebied Buiksloterham op de Kop Grasweg. Het borrelt en bruist aan de noordzijde van het IJ. 

lees verder

Hurks start met bouw eerste energieneutrale woontoren van Nederland

Datum: 05.08.2015

In het voorjaar van 2015 sloten Hurks en Amvest Residential CoreFund een turnkey-overeenkomst voor het project @Home Amstelkwartier aan de Amstel in Amsterdam. Met 1.332 pv-panelen aan de gevel en 332 op het dak de eerste energieneutrale woontoren van Nederland.  “Een geprefabriceerde, 73 meter hoge woontoren die evenveel stroom opwekt als hij gebruikt voor de gebouwgebonden installaties. Dat is wel uniek.” 

lees verder

Hurks levert 12 Da Vinci Huis woningen op in Blaricum

Datum: 05.08.2015

Twaalf Da Vinci Huis woningen opgeleverd, zes opleverpunten geconstateerd. Geen slechte score voor de  voorname en duurzame herenhuizen van Het Waarschap gebouwd volgens het ‘standaard unieke’ Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Ze staan in Blaricum en zijn onderdeel van project De Landerijen nabij het Gooimeer in de wijk Blaricummermeent.

lees verder

Universiteit Utrecht draagt grond over voor nieuwbouw RIVM en CBG

Datum: 17.07.2015

Op 16 juli 2015 heeft de Universiteit Utrecht de kavel voor de bouw van de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in erfpacht uitgegeven aan het Rijksvastgoedbedrijf. Nu de bouwkavel in het Utrecht Science Park De Uithof beschikbaar is, kan het consortium StruktonHurksHeijmans de nodige voorbereidingen treffen om in het najaar van 2015 met de bouw van start te gaan. 

lees verder

Hurks krijgt opdracht voor Cityplot Buiksloterham&Co

 Datum: 17.07.2015

Onlangs zetten woningcorporatie De Alliantie en Hurks hun handtekening onder het contract voor de opdracht Cityplot Buiksloterham&Co in Amsterdam. Dit project omvat de realisatie van 47 huurwoningen met algemene ruimten, 37 koopappartementen met algemene ruimten, bedrijfsonroerend goed en een multifunctionele bouwkeet. 

lees verder

Hurks levert laatste woning Groeseind op

Datum: 13.07.2015

Vandaag levert Hurks in de vernieuwde Tilburgse woonwijk ‘Groeseind’ de laatste woning op. Daarmee komt een einde aan een grootschalig herstructureringsproject dat Hurks in samenwerking met de woningcorporaties Tiwos en Wonen Breburg, Janssen de Jong, alsmede de gemeente Tilburg oppakte. Groeseind transformeerde van een buurt met verouderde sociale woningbouw in een gewilde woonwijk met een mix aan koop- en huurwoningen.

lees verder

Hurks levert ING-filiaal op in Delftse Poort

Datum: 28.07.2015

Als een icoon van Rotterdam wordt Delftse Poort wel gezien. En nu is de onderbouw met winkels en horecagelegenheden voortaan toegankelijk voor het publiek. In de ‘lage’ toren huist nog steeds de verzekeraar. Het hoogste exemplaar staat nu in het teken van ‘het nieuwe werken’ met flexplekken en transparante vergaderruimten. Vijf etages verbouwde Hurks er voor ING. “Ondertussen hebben we wel zo’n 100 ING-bankwinkels verbouwd.”

lees verder

Hurks – Van der Leij tekent voor Brabantse Nul-op-de-Meter-woningen

Datum: 10.07.2015

Provincie, gemeenten, bouwbedrijven, industrie, woningcorporaties, energiecorporaties, banken en onderwijsinstellingen tekenden op 9 juli jl. een deal om in de komende drie jaar duizend bestaande woningen in Noord-Brabant Nul-op-de-Meter te maken. Deze duizend renovaties zijn niet het einddoel maar slechts het begin om de innovatie en verduurzaming op gang te brengen. Hurks – Van der Leij geeft met het Nul-op-de-Meter product  ‘Climat Construction’ direct antwoord op die vraag.

lees verder

Hurks ontwikkelt studentenhuisvesting op TU/e campus

Datum: 26.06.2015

Op 30 juni valt op het bouwterrein aan de noordzijde van de TU/e campus rond 14.00 uur het officiële startschot voor de nieuwbouw van een woontoren met 303 studenten-woningen voor met name internationale studenten. De woontoren werd ontwikkeld in opdracht van Woonbedrijf/Vestide, waarbij Hurks vastgoedontwikkeling optrad als gedelegeerd ontwikkelaar.

lees verder

Hurks retail verbouwt eerste NS Kiosk ‘nieuwe stijl’

Datum: 10.06.2015

Op 9 juni jl. kreeg Hurks Retail de opdracht om de allereerste NS Kiosk nieuwe stijl in Nederland te realiseren. En wel in het monumentale Amsterdam Amstel station. Hurks Retail is preferred supplier van de NS, maar kreeg de opdracht na een aanbesteding waaraan drie andere partijen deelnamen. De opdracht werd gegund op basis van het plan van aanpak en de planning, en niet louter op basis van de prijs. Bouwtijd: een krappe drie weken.

lees verder


Hurks retail gaat C&A-vestiging in Goes verbouwen

Datum: 05.06.2015

Op 5 juni werd bekend dat C&A, de internationale keten op gebied van betaalbare mode, Hurks opdracht geeft tot de verbouwing van de C&A-vestiging in Goes. In de loop van volgende week vindt de aftrap plaats.

lees verder

Ketensamenwerking levert Oosterpoort en KIC b.v. ruim 11% aan besparingen op

Datum: 04.06.2015

In het eerste jaar van de ketensamenwerking tussen woningcorporatie Oosterpoort en KIC b.v. is een besparing van 11% op onderhoud gerealiseerd. De doelstelling van de samenwerking, een bezuiniging van 5% op het planmatig onderhoud én de energetische opwaardering van de woningen van Oosterpoort, is daarmee ruimschoots behaald. Hetzelfde geldt voor de gemiddelde klanttevredenheidscore die met een 8,7 eveneens ruim boven de doelstelling ligt.

lees verder

Willems-Hurks en Woonvisie tekenen BVP-overeenkomst voor renovatie tot nieuwbouwkwaliteit

Datum: 03.06.2015

Amsterdam - Op 4 juni plaatsen woningcorporatie Woonvisie en de combinatie Willems-Hurks tijdens de Provada in de RAI een handtekening onder de Design, Build en Maintain-opdracht voor de transformatie van ’50 jaren portiekflats in Ridderkerk. Bijzonder is dat het om een renovatie tot nieuwbouwkwaliteit gaat en dat het voorlopig ontwerp al ver voor de geplande startdatum rond juli 2016 gereed is. De 42 appartementen worden dan ook volgens het Best Value Procurement (BVP)-principe aangepakt.

lees verder

Hurks presenteert vier projecten tijdens 10e Dag van de Bouw

Datum: 29.05.2015

Tijdens de 10e editie van de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni a.s. zet Hurks de bouwhekken weer wijd open. Tijdens dit druk bezochte evenement kunnen belangstellenden vier bouwlocaties van Hurks verspreid over het land bezoeken. Het gaat om de projecten Blixembosch Buiten in Eindhoven, Centrumproject Aan de Kei in Valkenburg, Centrumplan Leidsche Rijn in Utrecht en de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) in Delft. 

lees verder


Bouwinvest, Wooninc. en Hurks tekenen overeenkomsten ‘Het Kadeblok’, PicusKade in Eindhoven

Datum: 02.06.2015

Op donderdag 4 juni a.s. zal tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa Bouwinvest, namens het Residential Fund, woningcorporatie Wooninc. en Hurks overeenkomsten ondertekenen voor de aankoop van 36 vrije sector huurappartementen in ‘Het Kadeblok’ in het (her)ontwikkelingsplan PicusKade, Eindhoven. 

lees verder

Hurks viert hoogste punt Tilburgs Bastion Hotel

Datum: 26.05.2015

Het hoogste punt werd weliswaar al op 15 april jl. bereikt; op 20 mei diende zich het eerste geschikte moment aan om dat te vieren. Met een wapperende vlag naast de dakopbouw op de zevende etage en een waarderende toespraak van de Bastion hoteleigenaar op dezelfde hoogte. Daarbij werden vooral het werktempo, de kwaliteit van het werk en de manier van samenwerken geroemd. Een grote pluim voor het team en veelbelovende woorden voor de toekomst.

leer verder

Royal Consun slaat eerste paal voor nieuw innovatiecentrum

Datum: 13.05.2015

Met het slaan van de eerste paal is op 13 mei het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe Consun Food Technology Center in Dinteloord. Een bijzonder innovatiecentrum dat de Combinatie Hurks-Imtech als een Design, Build & Maintain-opgave voor de suikerfabriek gaat realiseren. 

lees verder

Aandelenbelang Hurks in Ballast Nedam verlaagd

Datum: 12.05.2015

Hurks groep heeft afgelopen week een deel van haar aandelen in Ballast Nedam verkocht waardoor haar belang significant is verlaagd. Hurks wil haar onafhankelijk karakter als familiebedrijf verder bestendigen. 

lees verder

Start verkoop appartementen Centrumplan ‘Aan de Kei’

Datum: 25.04.2015

Op vrijdag 24 april start de officiële verkoop van de ‘stadsappartementen’ in het nieuwe Centrumplan ‘Aan de Kei’ in Valkenburg aan de Geul. Dit startschot wordt luister bijgezet in Brasserie Stationnerie, waar geïnteresseerden zich kunnen informeren en inschrijven bij de makelaars Ruijters en Pröpper. Op 21 van de 33 beschikbare woningen met berging en parkeerplaats is ondertussen een optie genomen. De belangstelling voor een woning in dit aantrekkelijke nieuwe stadshart van Valkenburg is dus groot. 

Lees verder

Bouwtijd van 3,5 maand dankzij Hurks woonconcept en bouwmethodiek Da Vinci Huis

Snelle realisatie Dela huurwoningen Blixembosch Buiten

Datum: 30.03.2015

Donderdag 2 april vieren gemeente Eindhoven, VOF Blixembosch Buiten (bestaande uit BPD en Hurks vastgoedontwikkeling), DELA Vastgoed en Hurks bouw het hoogste punt bij de eerste huurwoningen in de nieuwe buurt Blixembosch Buiten in het noorden van Eindhoven. De 21 hoek- en tussenwoningen worden gebouwd volgens het woonconcept en de bouwmethodiek van Hurks: ‘Da Vinci Huis’. Om deze mijlpaal te markeren, verrichten wethouder Yassin Torunoglu en vertegenwoordigers van DELA en de VOF Blixembosch Buiten een bouwhandeling bij één van de woningen. Tevens start DELA op dat moment met de verhuuractiviteiten.

lees verder

Noodlottig ongeval bij Reinier de Graaf Gasthuis

Datum: 28.03.2015

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van een zeer gewaardeerde medewerker van onze partner ICS Groep.

lees verder

Goed gevulde orderportefeuille en gezond eigen vermogen

Incidenten duwen resultaten Hurks groep 2014 in het rood

Datum: 25.03.2015

Hurks groep realiseerde in 2014 een geconsolideerde omzet van 243 miljoen euro. Het operationeel resultaat laat een verlies zien dat in zijn geheel is toe te schrijven aan een forse financiële tegenvaller op het project OV-terminal Breda. Zonder deze tegenvaller is het operationele resultaat break-even, gezien de lastige marktomstandigheden tevredenstemmend. Deze tegenvaller en een afwaardering van het belang van Hurks in Ballast Nedam N.V. brachten het netto groepsresultaat op een verlies van 21,4 miljoen euro. Voor 2015 verwacht Hurks weer een positief operationeel resultaat. Die verwachting is mede gebaseerd op een goed gevulde orderportefeuille (276 miljoen euro). Het eigen vermogen blijft met 34,6% solvabiliteit gezond.

lees verder

Overeenkomst voor Leuskenhei in Veldhoven ondertekend

Datum: 19.03.2015

Op 10 maart jl. zetten de gemeente Veldhoven, Woonstichting ’thuis, de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) en Hurks hun handtekening onder project Leuskenhei in de Veldhovense woonwijk Heikant-Oost. Het plan voorziet in drie bouwdelen, bestaande uit 28 zorgeenheden voor psychogeriatrische zorg, 25 sociale huurappartementen en 8 patiobungalows.

lees verder

Da Vinci Huis-project Het Waarschap bereikt hoogste punt

Datum: 18.03.2015

Op 17 maart bereikte Hurks bouw Almere precies volgens planning het hoogste punt van ‘Het Waarschap’ in Blaricum. Als onderdeel van project De Landerijen verrijzen nabij het Gooimeer in de wijk Blaricummermeent 12 voorname en duurzame herenhuizen, gebouwd volgens het  Da Vinci Huis woonconcept. Om deze mijlpaal extra luister bij te zetten, plaatste de Blaricumse wethouder Anne-Marie Kennis met een hijskraan een dakplaat op een van de woningen. jl. De woningen worden gebouwd in opdracht van Nikkessen Projecten uit Blaricum.

Lees verder

RO groep Zuid en Hurks verkopen 28 eengezinswoningen aan belegger Stienstra in Lindenkruis Maastricht

Datum: 16.03.2015

De ontwikkelingscombinatie RO groep Zuid en Hurks vastgoedontwikkeling verkoopt 28 stadswoningen, inclusief 28 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage aan belegger Stienstra in de eerste fase van het project Lindenkruis in Maastricht. Hiertoe hebben partijen op 16 maart een overeenkomst getekend.

lees verder

Stormloop op Da Vinci Huis koopwoningen De Bongerd

Datum: 11.03.2015

Het liep storm bij de inschrijving voor de 23 hofwoningen die Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks bouw in De Bongerd in Amsterdam gaat bouwen. Onder massale belangstelling startte op 28 februari jl. de inschrijving voor de eerste reeks van in totaal 49 Da Vinci Huis-woningen die in dit moderne tuindorp aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord zullen verrijzen. Vanmiddag om 12.00 uur sloot de inschrijving. Morgen volgt de loting onder maar liefst 244 aspirant-kopers…

lees verder

Bouwcombinatie Hurks Kuijpers levert Reinier de Graaf Gasthuis op

Datum: 03.03.2015

Op 27 februari jl. leverde Bouwcombinatie Hurks Kuijpers het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft op. Eén van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Slechts 28 maanden na het slaan van de eerste paal, geheel volgens de strak georkestreerde planning en logistiek die maar liefst vier bouwstromen omvatte. Tot grote tevredenheid van de opdrachtgever, die de bouwcombinatie complimenteert met de uitvoering en het resultaat. “Een product van optimale samenwerking dat resulteerde in een prachtig gebouw. Wat een prestatie in zo’n kort tijdsbestek.”

lees verder

Gezamenlijke ontwikkeling van Amvest, Hurks en de Alliantie in Amsterdam-Noord

Datum: 26.02.2015

Amvest, Hurks en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord. In totaal omvat het plan circa 350 koop- en huurappartementen en circa 3.800 m2 commerciële ruimten. De locatie, die deel uitmaakt van het gebied De Buiksloterham, ligt direct aan het IJ. De ligging maakt het gebied aantrekkelijk door het uitzicht over het IJ, de nabijheid van de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam.

lees verder

Bouw Staatsliedenkwartier in Leerdam van start

Datum: 27.01.2015

Op 21 januari jl. ging de bouw van 83 Da Vinci Huizen in het Staatsliedenkwartier in Leerdam officieel van start. In aanwezigheid van toekomstige bewoners en direct betrokkenen opende Wethouder Wim van der Leij de wateras, waarna de eerste paal werd geslagen. 

lees verder

Hurks bouwt Bastion Hotel Tilburg met de winkel open

Datum: 09.01.2015

Nadat de eerste sloopfase van het Bastion Hotel Tilburg voor het kerstreces was afgerond, maakte Hurks bouw Eindhoven medio deze week een begin met de nieuwbouw van het hotel. Let wel: het hotel aan de Tilburgse Kempenbaan wordt volledig herbouwd ‘met de winkel open’. “Dat wil zeggen dat we ’s ochtends niet al te vroeg aan de slag kunnen. Vanaf 09.00 tot 17.30 uur zijn we welkom.”

lees verder

Hurks en Trudo intensiveren samenwerking

Datum: 17.12.2014

Hurks vastgoedontwikkeling en Stichting Trudo intensiveren  hun samenwerking. Hurks gaat voor Trudo een groot deel van de woningen realiseren in het plan Celsius in Woensel West. Bovendien zullen zij gezamenlijk een woonproject realiseren met het Da Vinci Huis woonconcept (een innovatie van Hurks); gestandaardiseerde unieke grondgebonden woningen die naar alle wensen van de opdrachtgever zijn te configureren. 

Lees verder

Hurks wint Tekla Global BIM Award 2014

Datum: 09.12.2014

Vandaag zijn de winnaars van de Tekla Global BIM Award 2014 bekend gemaakt. Opnieuw wint een Nederlandse deelnemer deze prestigieuze prijs. Net als in 2010 en 2012 wint Hurks delphi engineering uit Veldhoven in de categorie Prefab Beton, ditmaal met de parkeergarage van het Belgische project Gare de Mons.

lees verder

Hurks-Imtech bouwt nieuw Cosun Food Technology Centre

Datum: 05.12.2014

Combinatie Hurks-Imtech heeft de Design, Build & Maintain-opgave voor het nieuwe Food Technology Centre van Royal Cosun in Dinteloord verworven. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim 15 miljoen euro voor engineering, bouw en vijftien jaar onderhoud. De uitwerking van het voorontwerp start direct evenals de bijbehorende engineering. In juni 2015 start de bouw gevolgd door de oplevering in april 2016. In Combinatie Hurks – Imtech vof is Hurks penvoerder. Ector Hoogstad Architecten heeft getekend voor het winnende ontwerp.

lees verder

Samenwerkingsovereenkomst PicusKade ondertekend

Datum: 01-12-2014

Woningcorporatie Wooninc., vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest, DAF Museum en Hurks ondertekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwbouwplan PicusKade in Eindhoven. PicusKade is door Wooninc. in samenwerking met Laride ontwikkeld voor de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein.

lees verder

Winkelcentrum Gouweplein in Waddinxveen officieel geopend

Datum: 20.11.2014

Vanochtend vond de officiele opening plaats van het nieuwe stadshart van Waddinxveen: winkelcentrum Gouweplein. Het biedt aantrekkelijke winkels (19.000 m2 retail), woningen en appartementen (260), sociaal cultureel centrum met o.a. bibliotheek en theaterzaal maar ook pleintjes, straatjes, groen en een parkeergarage (1.200 plaatsen). Het totaal omvat circa 32.000 m2 en biedt ruimte aan zowel landelijke ketens als lokale retailers. Bouwcombinatie Hurks-Slokker was verantwoordelijk voor de realisatie van dit centrum iov ASR Vastgoed Ontwikkeling. 

lees meer

Minister Kamp opent DSM Materials Sciences Center

Datum: 17.11.2014

Vandaag opent minister Kamp het Materials Sciences Center in Sittard-Geleen, het gloednieuwe prestigieuze onderzoekscentrum van DSM Engineering Plastics wereldwijd. Hier worden hoogwaardige materialen onderzocht, ontwikkeld en getest. 

lees verder

Bouwinvest koopt 177 appartementen van Hurks en Van Wijnen in Zijdebalen Utrecht

Datum: 06.10.2014

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, 177 appartementen en 142 parkeerplaatsen in het project Zijdebalen te Utrecht. Bouwinvest tekent hiertoe een overeenkomst met de combinatie Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West tijdens de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München. De bouw zal aanvangen in het voorjaar van 2015.

lees verder

Hurks wint opnieuw Benelux BIM Award 2014

Datum: 01.10.2014

Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton hebben opnieuw de Benelux Tekla BIM Award 2014 in de categorie Betonbouw gewonnen. Deze editie (2014) viel het Gare de Mons in de prijzen. Het ontwerp van dit futuristische station in Mons (Bergen) is van de hand van de wereldberoemde architect Santiago Calatrava en grossiert in complexe vormen. Een uitdaging met een geslaagd resultaat waarmee Hurks automatisch meedoet aan de Global BIM Awards!

lees verder

Hurks en Bouwfonds ontwikkelen 50 nieuwe woningen voor Dela 

Datum: 18.09.2014

Blixembosch Buiten krijgt er volgend jaar 50 nieuwe huurwoningen bij. Het gaat om rij- en hoekwoningen in de middeldure vrije sector. DELA Vastgoed woningen BV koopt de woningen als belegging. Hiermee spelen Hurks en Bouwfonds in op de groeiende vraag naar huurwoningen.

lees verder

Appartementengebouw IJDock genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

Datum: 16.09.2014

Tot en met 23 oktober kunnen alle Amsterdammers (en ander publiek) stemmen op één van hun tien favoriete nieuwbouwprojecten. IJDock in stadsdeel Centrum – dat door Hurks bouw en Hurks geveltechniek werd gerealiseerd – is één van de kanshebbers. De winnaar wordt op 24 oktober a.s. bekend gemaakt. Eerder werd IJDock al genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2013.

lees verder

Maatwerk aluminium gevels voor De Leiespiegel in Deinze (België)

Datum: 02.09.2014

In opdracht van Strabag in Gent levert Hurks geveltechniek de aluminium gevels voor het nieuwe administratieve centrum ‘De Leiespiegel - Huis van de Deinzenaar’. Het nieuwe gebouw – van de Britse architect Tony Fretton - maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject “Deinze 2020” en bevindt zich naast de rivier “De Leie”. De bouwschil omvat veel glas en Italiaanse natuursteen. Het complex krijgt een gloednieuwe werkruimte van 800 m², kantoren, een archief, een cafetaria en vergaderruimtes. De bezoekers en het personeel van het nieuwe complex kunnen gebruik maken van een beperkt aantal ondergrondse parkeerplaatsen.

lees meer

Hurks presenteert jaarcijfers over 2012

Datum: 26.03.2013

De nieuwe werkelijkheid van bouw en vastgoed vraagt ons de focus te leggen op eigen kracht. Hurks toont haar essentie in het jaarverslag en presenteert de jaarcijfers over 2012: de geconsolideerde omzet bedroeg 269 miljoen euro, de netto winst 2,6 miljoen euro en de totale productie kwam uit op 357 miljoen euro. De solvabiliteit blijft onverminderd hoog op 44,5%.

lees verder

Nieuwbouw TU Delft gegund aan Hurks en Kuijpers

Datum: 24.05.2013 

Bouwcombinatie Hurks-Kuijpers vof, bestaande uit Hurks bouw en Kuijpers Centrale Projecten, heeft officieel opdracht gekregen voor de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 54 miljoen euro. Kuijpers werkt voor de technische installaties samen met ULC.

lees verder

Opening ziekenhuis Bernhoven

Datum: 02.04.2013

Dinsdag 2 april 2013 opent Bernhoven officieel de deuren. Het nieuwe ziekenhuis is eind november door Bouwcombinatie Bernhoven, bestaande uit Kuijpers en Hurks, opgeleverd. De bouw startte op 23 augustus 2010. Het moderne nieuwbouwziekenhuis heeft een vloeroppervlak van 55.000 m² en biedt plaats aan 380 bedden en acht operatiekamers.

lees verder

Financial Close behaald voor PPS-project nieuwe huisvesting VWS/RIVM en CBG

Datum: 28.08.2014

Het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans hebben op 27 augustus Financial Close bereikt voor het op 17 juli jl. afgesloten DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting van VWS/RIVM en CBG op het Utrecht Science Park. Het PPS-project gaat om de nieuwe flexibele, duurzame en energiezuinige huisvesting van twee kennisinstituten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

lees verder

Rijksvastgoedbedrijf en StruktonHurksHeijmans ondertekenen contract voor PPS Nieuwe Huisvesting RIVM en CBG

Datum: 17.07.2014

Het consortium StruktonHurksHeijmans gaat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het project PPS Nieuwe Huisvesting RIVM en CBG realiseren. Op 17 juli 2014 is hiervoor het contract ondertekend. De opdracht omvat zowel het ontwerp, nieuwbouw, onderhoud, financiering als de exploitatie van de nieuwe huisvesting op het Utrecht Science Park/De Uithof. Het betreft een DBFMO-contract voor een periode van 25 jaar waarbij een netto contante waarde van bijna € 267 miljoen is gemoeid. Strukton en Heijmans zijn ieder voor 37,5 procent betrokken en Hurks voor 25 procent.

lees verder

Hurks-Adriaans, Lidl en Woonpartners-Volksbelang tekenen overeenkomst Winkelplein in Helmond 

Mei jl. tekende Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad (Hurks vastgoedontwikkeling-Adriaans Bouwgroep) voor de verkoop van circa 2.000 m2 winkelruimte in het project Winkelplein-Zuid, gelegen in de karakteristieke Heistraat in Helmond. Koper is Lidl Nederland die op de begane grond een supermarkt zal vestigen. Ook tekende Hurks-Adriaans voor de verkoop van 18 appartementen in de sociale huur aan Stichting Woonpartners en woningbouwvereniging Volksbelang. De winkelruimte en appartementen worden turnkey opgeleverd respectievelijk eind 2014 en medio 2015.

lees verder

Voorlopige gunning Nieuwe Huisvesting VWS/RIVM en CBG aan StruktonHurks

Datum: 20 juni 2014

De Rijksgebouwendienst heeft het voornemen om het consortium StruktonHurks, bestaande uit Strukton, Hurks en Heijmans aan te wijzen als geselecteerde Inschrijver voor het project Nieuwe Huisvesting RIVM en CBG. Dit komt voort uit de aanbestedingsprocedure die in 2012 is gestart. De definitieve gunning is gepland op 14 juli 2014.

lees verder

Hurks-Slokker krijgt opdracht voor bouw onderbouw Leidsche Rijn Centrum

Datum: 04.06.2014 

Bouwcombinatie Hurks-Slokker CPL vof heeft van LRC BV (een samenwerking van a.s.r. vastgoed ontwikkeling en Vesteda) opdracht gekregen voor de bouw van de expeditiestraat en de bewonersparkeergarage in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Vandaag tekenden de partijen op de Provada de aannemingsovereenkomst. 

lees verder

Hurks en Pecu Beleggingsmaatschappij tekenen overeenkomst voor project Aan de Kei in Valkenburg

Datum: 03.06.2014                           

Woensdag 28 mei jl. tekende Hurks vastgoedontwikkeling voor de verkoop van 5.100 m2 winkelruimte en twintig appartementen in het project ‘Aan de Kei’ in Valkenburg. Koper is Pecu Beleggingsmaatschappij die daarmee het totale winkelcentrum en 20 van de 53 appartementen in bezit heeft. Hurks verzorgt de verhuur van de winkels, Pecu verhuurt de appartementen in de vrije sector. De winkelruimten en de woningen worden turnkey opgeleverd.

lees verder

Hurks betrekt William Bontes als nieuwe CFO en Remmert Honig als algemeen directeur voor woningbouw

Datum: 03.06.2014

Per 1 mei jl. is William Bontes (44) aangetrokken als nieuwe CFO met in zijn portefeuille financiën, ICT, juridische zaken en HR. Per 1 juni jl. is Remmert Honig (59) aangetreden als algemeen directeur van woningbouw voor Hurks bouw in Eindhoven en Almere. 

lees verder

Hurks en Amvest sluiten overeenkomst voor eerste energieneutrale woontoren van Nederland

Datum: 03.03.2014

Op 2 maart jl. hebben Hurks en Amvest Investment Management een turnkey-overeenkomst gesloten voor het project @Home Amstelkwartier aan de Amstel in Amsterdam. @Home Amstelkwartier is een 73 meter hoge woontoren met 160 huurappartementen, waarvan 70% in het middeldure huursegment. In de plint komen commerciële ruimtes. De toren wordt in belegging genomen door het Amvest Residential Core Fund.

lees verder

Metaforum TU/e World Silver Winner van de FIABCI World Prix d’Excellence

Datum: 02.06.2014

‘De Gulden Feniks’ voor beste transformatiewerk, de ‘FIABCI National Prix d’Excellence The Netherlands 2013’ en nu dan de ‘World Silver Winner’ van de FIABCI World Prix d’Excellence! Er lijkt maar geen eind te komen aan de lauwering van het Metaforum TU/e van Hurks bouw. De laatste wereldwijde prijs werd op 21 mei jl. tijdens het 65ste FIABCI World Congress uitgereikt in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette.

lees verder

Hurks onderhoud werkt samen met Van der Leij groep

Datum: 13.05.2014

Om onze discipline onderhoud verder uit te bouwen in de Randstad en door ontwikkelen is Hurks een strategische samenwerking aangegaan met Van der Leij groep, gevestigd in Amsterdam, Delft en Lelystad. Van der Leij zal de meerjarige beheer- en onderhoudsplannen vormgeven en uitvoeren vanuit Dukdalfweg in Almere. 

lees verder

Hurks ontwikkelt en realiseert woningen op gronden Augustinianum

Datum: 08.05.2014

Hurks vastgoedontwikkeling heeft overeenstemming bereikt met Stichting Carmelcollege over de aankoop van grond van de huidige Scholengemeenschap Augustinianum in Eindhoven, voor de realisatie van woningen. De grondverkoop past binnen de plannen van Stichting Carmelcollege om een nieuw schoolgebouw te realiseren op het bestaande schoolterrein aan de Geldropseweg. 

lees verder

Nieuwbouw TU Delft voor Technische Natuurwetenschappen

Datum: 24.04.2014 

De TU Delft start dit jaar met de bouw van een state-of-the-artgebouw voor de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Het onderzoek en onderwijs op het gebied van Scheikundige Technologie, Biotechnologie en BioNanoTechnologie krijgen er hightech laboratoria, onderwijs- en kantoorruimtes bij. Vandaag tekenden de TU Delft, bouwcombinatie Hurks-Kuijpers/ULC en Waldner (labinrichting) de benodigde contracten voor de realisatie van het nieuwe gebouw voor de faculteit TNW. Naar verwachting zal de eerste paal in juni 2014 de grond in gaan. 

lees verder

Hurks en Van Wijnen kopen project Zijdebalen in Utrecht van Propertize

Datum: 23.04.2014

Het project Zijdebalen in Utrecht is door Propertize namens de V.O.F. Madevin Zijdebalen verkocht aan de combinatie Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West. Hurks en Van Wijnen zijn verheugd met de verwerving en zullen het project een nieuwe impuls geven en verder ontwikkelen en realiseren. Streven is om begin 2015 te starten met de bouw van de eerste fase.

lees verder

 

Hurks presenteert woonconcept Da Vinci Huis op Dag van de Projectontwikkeling 2014

Datum: 22.04.2014

Op donderdag 15 mei in Den Bosch vindt de derde editie plaats van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP). Het thema is “Ruimte voor vakmanschap en ondernemerschap”. Hurks zal daar in de persoon van Edith Brinkman – Snijder, ontwikkelingsmanager Hurks vastgoedontwikkeling spreken over het innovatieve woonconcept Da Vinci Huis. 

lees verder

Hurks neemt deel aan Dag van de Bouw 

Datum: 17.04.2014

Op zaterdag 24 mei aanstaande geven we een kijkje achter de schermen bij een drietal projecten in uitvoering tijdens de Dag van de Bouw. Deze landelijke open dag organiseren we samen met onze opdrachtgevers op initiatief van Bouwend Nederland. Onze projectteams ontvangen u graag tussen 10.00 en 16.00 uur. Meer informatie via dagvandebouw.nl.

lees verder

Resultaten Hurks 2013
 

Omzet steeg, operationeel resultaat verdubbeld, sterk eigen vermogen ondanks afboekingen

Datum: 18.03.2014 

Hurks groep realiseerde in 2013 een geconsolideerde omzet van 304 miljoen euro, een toename van ruim 13% ten opzichte van 2012. Het operationeel resultaat kwam uit op 7,4 miljoen euro. De totale productie op 362 miljoen euro. Door reorganisatiekosten, afboeking op grond- en ontwikkelingsposities en de verkoop van Delta Nederland kwam het netto resultaat van de Hurks-bedrijven uit op 1,6 miljoen euro. Het totale netto resultaat van Hurks groep kwam uit op -14,9 miljoen euro. Dit wordt veroorzaakt door een afwaardering van het strategische belang van Hurks in Ballast Nedam N.V.  Het eigen vermogen bedroeg eind 2013 bijna 58 miljoen euro. Daarmee beschikken we over een sterke en gezonde solvabiliteit van 40,8%.

lees verder

Bouwcenters gecertificeerd als erkend leerbedrijf

Datum: 10.03.2014

Bouwcenter Centen en Bouwcenter Van Hoppe zijn vanaf 2014 weer gecertificeerd als erkende leerbedrijven door het Kenniscentrum Handel. Met deze certificering bieden Bouwcenter Centen en Bouwcenter Van Hoppe aan MBO studenten kwalitatieve stageplaatsen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de student tot toekomstige werknemer. Bouwcenter Centen en Bouwcenter Van Hoppe staan niet alleen voor de kwaliteit en service van haar producten en dienstverlening. Ook de groei en ontwikkeling van haar personeel zijn waarden die essentieel zijn voor het succes van de organisatie.

lees verder

Reactie Hurks op persbericht Ballast Nedam van 5 februari 2014

Datum: 05.02.2014

Vanochtend heeft Ballast Nedam een persbericht verstuurd. Wij vinden het belangrijk te duiden wat deze boodschap betekent voor Hurks groep.

Hurks groep neemt sinds 2008 deel in Ballast Nedam. We hebben een meerderheidsbelang van 20% en zijn daarmee grootaandeelhouder. Als gevolg van de financiële situatie bij Ballast Nedam zal Hurks groep haar deelneming in Ballast Nedam neerwaarts bijstellen en zal ze meewerken aan een geplande claimemissie om de vermogenspositie van Ballast Nedam te versterken zodat de onderneming haar strategie versneld kan uitvoeren.

lees verder

Gemeente Waalre positief over plan van Hurks en de Bastion Hotel Groep op kantorenpark Diepenvoorde.

Datum: 29.01.2014 

De gemeente Waalre staat positief tegenover een plan van Bastion Hotel Groep en Hurks vastgoedontwikkeling om een Bastion Hotel te realiseren op de laatste bouwkavel van kantorenpark Diepenvoorde. Het hotel zal ruim 150 kamers bieden en bestaan uit circa 13 bouwlagen. Dit Bastion hotel zorgt voor een welkome aanvulling in de zakelijke en toeristische hotelmarkt van Waalre en is een kwalitatieve aanvulling (driesterrenniveau en snelweglocatie) in het hotelaanbod van de regio. Bovendien zorgt realisering door Hurks van dit hotel voor de afronding van kantorenpark Diepenvoorde. Het college van B&W van Waalre heeft dan ook besloten om in principe medewerking te verlenen aan de vestiging van een Bastion Hotel op kantoorlocatie Diepenvoorde.

lees verder

Appartementengebouw IJDock genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2013

Datum: 11.12.2013

Het appartementengebouw op IJDock is genomineerd voor het beste woningbouwproject dat afgelopen jaar in Amsterdam is opgeleverd: de Zuiderkerkprijs 2013. Een onderscheiding door de gemeente Amsterdam. Hurks bouw Almere was verantwoordelijk voor de realisatie van het complex. Opdrachtgever was a.s.r. vastgoed ontwikkeling en architect Zeinstra van Gelderen architecten realiseerde het ontwerp.

lees verder

Hurks opent kantoor in Londen

 Datum: 28.05.2013

Hurks prefabbeton is al jaren actief op de Engelse markt onder andere met de levering van sandwichelementen voor gevangeniscomplexen. Ook met architectonisch beton en prefab metselwerk voor hoogbouw zijn volop mogelijkheden in Groot-Brittannië. 

lees verder

Hurks gaat samenwerking aan met Woonpalet

Datum: 03.12.2013

Hurks ondertekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met Woonpalet waarbij Hurks de komende zes jaar de keuken- en sanitairvervangingen in woningen gaat verzorgen.

lees verder

Betonprijs 2013 voor Erasmus Medisch Centrum

Datum: 25.11-2013

Op woensdagavond 20 november zijn de winnaars tijdens het Betonprijsdiner bekend gemaakt. In de categorie Uitvoering is het project Nieuwbouw Erasmus MC uitgeroepen tot winnaar. Elke twee jaar organiseert de Betonvereniging de Betonprijs. Met de Betonprijs worden projecten beloond die op een bijzondere wijze het materiaal beton hebben toegepast.

lees verder

Prinses Beatrix opent St. Antonius ziekenhuis Utrecht

Datum: 15.11.2013

Vandaag opent prinses Beatrix officieel het nieuwe St. Antonius ziekenhuis in Utrecht. In de lente heeft Hurks het ziekenhuis opgeleverd waarna het op 16 september in gebruik is genomen. 

lees verder

 

Hurks lanceert innovatie zomer 2013

Datum: 25.06.2013

Hurks brengt deze zomer een innovatie op de markt die haar jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van woningen bundelt. Maatwerkwoningen die gebouwd zijn volgens een vernieuwend proces dat zich richt op een zeer hoge mate van efficiency in bouwen en organiseren. Daardoor garandeert Hurks een hoge gebruikskwaliteit tegen de laagste prijs.

lees verder

MetaForum ontvangt National Prix d’Excellence; the Oscar of Real Estate

Datum: 17.10.2013

De transformatie van de historische werktuigbouwkundehal tot het MetaForum: het nieuwe hart van het TU/e Science Park, ontvangt de ‘National Prix d’Excellence Awards of the Netherlands 2013' in de categorie: Public Infrastructures / Amenities & Specialised Projecst (Purpose Built). Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de FIABCI (Confederation Internationale des Administrateurs de Biens Immobiliers), The International Real Estate Federation, voor het project waarbij alle vastgoeddisciplines optimaal zijn ingezet. Hurks renoveerde en bouwde het MetaForum.

lees verder

Hurks ontvangt eerste BREEAM-certificaat voor laboratorium

Datum: 18.10.2013

Het gloednieuwe FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen heeft vandaag een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat behaald. De 3 sterren staan voor ‘Very Good’. De hoogst haalbare waardering die tot op heden voor dit type gebouw is behaald. Jan de Ruijter, projectdirecteur van Hurks vastgoedontwikkeling en Gerard Menting, directeur Corporate Real Estate van FrieslandCampina ontvingen het certificaat uit handen van Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council.

lees verder

Koningin Máxima opent FrieslandCampina Innovation Centre

Datum: 16.10.2013

Vandaag opent Hare Majesteit Koningin Máxima het FrieslandCampina Innovation Centre op de Campus van Wageningen Universiteit & Research Centre in Wageningen en zal het gebouw officieel in gebruik worden genomen. 12 Juli 2013 leverde Hurks het gebouw op aan de huurder en nieuwe eigenaar WP Carey.

lees verder

Lingotto, APF International en Hurks ontwikkelen woontoren in Amstelkwartier

Datum: 11.10.2013

Afgelopen zomer heeft Projectbureau Oost een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling van een woontoren in het Amstelkwartier. Lingotto vormt samen met APF International en Hurks vastgoedontwikkeling het winnende team dat gisteren haar handtekening plaatste onder de optieovereenkomst voor de ontwikkeling van de toren.

lees verder

 

Feestelijke mijlpaal voor winkelcentrum Aan de Kei in Valkenburg

Datum: 10.10.2013

Woensdag 9 oktober heeft project ‘Aan de Kei’ in Valkenburg aan de Geul een belangrijke mijlpaal bereikt: de opening van de tijdelijke winkels op het Berkelplein. Voor een periode van ruim 2 jaar is daar ca. 2.250 m2 winkelruimte gecreëerd. Vijf winkels hebben vandaag hun deuren voor het winkelpubliek geopend. 

lees verder 

 

Hurks en Ro groep Zuid ontwikkelen en realiseren project Lindenkruis in Maastricht

Datum: 04.10.2013

Hurks vastgoedontwikkeling en Ro groep Zuid hebben op 1 oktober jl. hun samenwerking bekrachtigd voor de gezamenlijke ontwikkeling van het project Lindenkruis, gelegen in het Statenkwartier midden in de binnenstad van Maastricht. 

lees verder

Hurks neemt deel aan Expo Real 2013 in München

Datum: 04.10.2013

Op 7, 8 en 9 oktober aanstaande vindt de Expo Real weer plaats in München, de internationale ontmoetingsplaats voor vertegenwoordigers uit de vastgoedsector en overige partijen die hier mee te maken hebben. Hurks zal dit jaar ook deelnemen aan dit internationale evenement. 

lees meer

Opening P + R De Uithof op Utrecht Science Park

Datum: 30.09.2013

Vandaag is de officiële opening van P+R De Uithof in Utrecht. Deze parkeergarage met commerciële ruimte biedt ruimte aan 2.000 parkeerplaatsen verdeeld over negen parkeerlagen. De realisatie van dit innovatieve transferium is een belangrijke mijlpaal voor Utrecht. Hurks realiseerde in combinatie met Dura Vermeer dit complexe prefabbetonnen gebouw inclusief bijbehorende infrastructuur van mei 2011 t/m september 2013.

lees verder

Hurks Polo Championship 2013 

Datum: 26.08.2013

Polo. Een dynamische, snelle, krachtige sport. Waarbij plezier voorop staat. Maar ook het vormgeven van dromen, het realiseren van ambities. Zoals het winnen van de Hurks Polo Championship 2013.

lees verder

Hurks investeert én reorganiseert

Datum: 23.09.2013 

De aanhoudend slechte economische situatie leidt ertoe dat Hurks zich nog meer dan voorheen inzet op efficiënte (productie)processen binnen haar bedrijven. Hurks investeert daarmee in slagvaardigheid om zo op een gezonde manier de veranderende markt tegemoet te treden. 

lees verder

Hurks lanceert Da Vinci Huis: maatwerkwoningen met gevarieerde architectuur vanaf 69.000 euro

Datum: 19.09.2013

In Da Vinci Huis bundelt Hurks haar jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van woningen. Hurks levert slim en snel maatwerkwoningen die gebouwd zijn volgens een vernieuwend proces dat zich richt op een hoge mate van efficiency in ontwerpen, bouwen en organiseren. Vanaf 69.000 euro voor een ruime gezinswoning.

lees verder

Hoogste punt Reinier de Graaf Gasthuis bereikt

Datum: 12.09.2013

Op donderdag 12 september 2013 bereikte de nieuwbouw van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft het hoogste punt. Jaap van den Heuvel, lid Raad van Bestuur Reinier de Graaf, sprak in zijn toespraak zijn waardering uit voor het werk van de bouwers. “Dit is écht een mijlpaal. Weer een stap dichterbij het nieuwe ziekenhuis waarmee wij onze patiënten en bezoekers nog meer gastvrij in een prachtige omgeving kunnen ontvangen. Deze mijlpaal is gevierd met alle bouwvakkers en de directie van Bouwcombinatie Reinier de Graaf vof. De Bouwcombinatie, bestaande uit Hurks en Kuijpers, is in het najaar van 2012 gestart met de bouw.

lees verder

Hurks realiseert oplevering en verkoop van FrieslandCampina Innovation Centre

Datum: 12.07.2013

Hurks heeft vandaag de oplevering en verkoop van het FrieslandCampina Innovation Centre op de Campus van Wageningen Universiteit & Research Centre gerealiseerd. Het bouwproces is op 13 december 2011 gestart. Hurks ontwikkelde en realiseerde het FrieslandCampina Innovation Centre en verkocht het vandaag aan de Amerikaanse beursgenoteerde investeringsmaatschappij W.P. Carey. Eén van de grootste vastgoedtransacties van dit moment die begeleid is door 3Stone.

lees verder

Delta Nederland naar Warema Gruppe

Datum: 01.07.2013

Hurks groep heeft om strategische redenen besloten om Delta Nederland te verkopen. Met terugwerkende kracht is per 1 januari 2013 Delta Nederland verkocht aan haar grootste en belangrijkste toeleverancier Warema Gruppe in Marktheidenfeld/Duitsland.

lees verder


Metaforum wint Gulden Feniks 2013

Datum: 04.06.2013

De Gulden Feniks 2013 is 4 juni op het NRP Plein op PROVADA uitgereikt aan drie projecten in de categorieën Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. In de categorie Transformatie ging de prijs naar Metaforum in Eindhoven dat door Hurks bouw is getransformeerd. De jury hanteert bij de beoordeling van de projecten de volgende criteria: duurzaamheid, sublimatie, economie, innovatie en maatschappelijke meerwaarde. De prijzen werden door presentator Tarik Yousif overhandigd aan de verschillende projectteams. De Gulden Feniks is de enige prijs exclusief voor de bestaande gebouwde omgeving.

lees verder

Nominaties voor Dirk Roosenburgprijs 2013

Datum: 27.06.2013

Metaforum (winnaar Gulden Feniks 2013) en Ketelhuis Ceres (BNA Gebouw van het Jaar 2013) zijn opnieuw genomineerd. Dit keer voor de Dirk Roosenburgprijs 2013. Hurks bouw verzorgde de bouwtechnische uitvoering van beide projecten. Negen projecten komen in aanmerking voor de tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Eindhoven.

lees verder

Ketelhuis Ceres genomineerd voor architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013

Datum: 05.04.2013

De Zuid-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA 'Gebouw van het Jaar 2013' leverde vijf nominaties op. Een vakjury onder leiding van Aart Oxenaar (Academie van Bouwkunst Amsterdam) selecteerde ze uit 70 inzendingen. 

lees verder

Apollohouse en Metaforum van Hurks genomineerd voor de Gulden Feniks

Datum: 04.04.2013

Apollohouse en Metaforum van Hurks bouw zijn deze week genomineerd voor de Gulden Feniks 2013. Deze prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in drie categorieën: Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. Kenmerkend voor de Gulden Feniks is het integrale karakter van de prijs, die daarmee direct aansluit op de uitdagende opgave waarvoor de sector staat.

lees verder

Ketelhuis Ceres TU/e is BNA Gebouw van het Jaar 2013 

Datum: 16.05.2013

De transformatie van ketelhuis tot een representatief kantoor voor onderzoeksinstituut ICMS (Institute for Complex Molecular systems) heeft de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013 opgeleverd. Hurks bouw verzorgde de bouwtechnische uitvoering. 

lees verder

Hurks wint Global BIM Awards 2012

Datum: 02.10.2012

Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton winnen de Global BIM Awards 2012 (categorie beton) met de inzending van project De Uithof. De internationale jury van vooraanstaande BIM-experts was onder de indruk van het complexe model waar alles tot in het kleinste detail is gemodelleerd. Het ontwerp kent vrijwel geen haakse vlakken, wat een grote uitdaging voor de modelleurs betekende. 

lees verder